29 Mart 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C
  • İzmir17°C
  • Antalya16°C

15 TEMMUZ'DA ŞEHİT OLAN KILIÇ'IN ANNESİ HÜDA PAR İSTANBUL İL BAŞKANLIĞINI ZİYARET ETTİ

"Cuma Günü Halk günü" kapsamında halkın sorunlarını dinlemek ve yardımcı olabilmek adına vatandaşlarla bir araya gelen HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, bu cuma şehit ailelerini ağırladı.

15 Temmuz'da şehit olan Kılıç'ın annesi HÜDA PAR İstanbul İl başkanlığını ziyaret etti

19 Şubat 2021 Cuma 23:12

15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında şehit olan Mehmet Ali Kılıç'ın annesi Gülizar Kılıç,  HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığını ziyaret ederek o gün evladının yaşadıklarını anlattı.

Emperyalistlerin ve İslam düşmanlarının hain darbe girişimi olarak dile getiren ve bu uğurda canını Allah'a verenlerin şehit olduğunu ifade eden Elibüyük, “Darbe girişimi basiret ve feraset ile önlendi.” dedi.

Elibüyük, "15 Temmuz'da hafızamızda büyük bir travma oluşturan süreç yaşadık. Çok şükür halkımızın feraseti ve basiretiyle beraber darbe girişimi önlendi. Nasıl önlendi; sadece bu gerçeği görmek yeterli olmadı, sahaya inen, canını veren ve tehlikeyi gören kardeşlerimiz şehit oldu. Şehitlerimizden bir tanesi de Mehmet Ali Kılıç kardeşimizdi. Hakikaten her bir şehit kardeşimizin acıklı bir hayat hikayesi var. Kimi okuyordu, kimi evlilik hazırlıklarını yapıyordu. Kimi kardeşimizde hayatının baharındaydı. Her bir kardeşimizin hayat hikayesi vardı ve her biri yürek burkan hikâye ile aramızdan ayrıldı. Ülke olarak bu acıyı ve yası yaşadık. Ama ateş düştüğü yeri yakıyor. Bir müddet sonra insanlar normal hayatlarına devam ediyor ama o acıyla yaşamakta olan aileler var. Allah sizlere sabırlar versin." İfadelerini kullandı.

Şehit Mehmet Ali'yi anlatan Gülizar Kılıç, "Mehmet Ali eve gelip anneciğim dediğinde tüm sıkıntıların bitiyordu. Bunu çok özlüyorum işte. Geride iki evladım daha var ama Mehmet Ali'nin yeri bambaşka. Bunları diğer evlatlarımın yanında pek dile getirmiyorum. Tüm evlatlarımı seviyorum ama Mehmet Ali'nin yeri bir başkaydı. Mehmet Ali'nin her hali aklımda. Evimizin neşe kaynağı oydu. Mehmet Ali babamızdı arkadaşımızdı her şeyimizdi." dedi.

"Çünkü dinimiz ve namusumuz uğruna canını Allah'a verdi"

Sabaha karşı çıkan çatışmada Mehmet Ali'nin şehit olduğunu aktaran Kılıç, "Askerler köprüde teslim olmadan 10 dakika önce Mehmet Ali şehit olmuş. Orada iki defa çatışma çıkmış. Sabaha karşı çıkan çatışmada Mehmet Ali'de içindeydi. Kendisine herkes geldi sen neden gelmiyorsun diye kızdım o da bana ben köprüdeyim dedi. O vakit korktum. Bende geleyim dedim, o da sakın evden çıkma anne dedi. Sadece bize dua et dedi. Benimle vedalaştı. Kendisine 3 defa gel dedim ama o bana burada senin gibi milyonlarca bacımız var ve onların namusu şerefi bana emanet dedi. Bu konuşmalardan sonra ben o şehittir dedim. Çünkü dinimiz ve namusumuz uğruna canını Allah'a verdi. Buradaki insanları bırakıp gelirsem kimsenin yüzüne bakmam dedi." Diye konuştu.

"Allah, Mehmet Ali'nin ismini kalbimizden ve beynimizden silip almıştı"

Biz anne ve baba olarak sürekli kendisine dua ederdik ama o gün şehide dua edemedik diyen Kılıç, "Ben kendisiyle konuştuktan sonra çok rahatladım ve iki rekat şükür namazı kıldım. Ağlamaktan seccademi ıslattım. Ümmet-i Muhammed'e, askerlerimize ve Cumhurbaşkanımıza dua ettim. Duada Mehmet Ali'yi hiç zikredemedim. Allah Mehmet Ali'nin ismini kalbimizden ve beynimizden silip almıştı. Mehmet Ali dışarı çıktığında bizler anne ve baba olarak arkasından hep Ayet-el Kürsi okurduk ama o gün okuyamadık. Allah Mehmet Ali'yi bize unutturdu ve o gece ona dua edemedik. Sabah 7 gibi vurulma haberi geldi gidip morgtan aldık Mehmet Ali'yi. Bir sene sonra görümcemin eşi geldi bize. Mehmet Ali'yi ben yıkadım dedi. Mehmet Ali'nin şehadet parmağı hep havadaydı hiç düzelmedi dedi." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.