24 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara20°C
  • İzmir25°C
  • Antalya22°C

4 BİN 500 KİŞİLİK CAMİ İBADETE AÇILDI

Gaziantep’in merkez Şehitkamil ilçesinde bir hayırsever tarafından yaptırılan 4 bin 500 kişilik Servi Erdemoğlu Camii dualarla ibadete açıldı.

4 bin 500 kişilik cami ibadete açıldı

13 Aralık 2019 Cuma 19:15

Gaziantep'te hayırsever bir aile tarafından yaptırılan 4 bin 500 kişilik cami dualarla ibadete açıldı.

Gaziantep’in merkez Şehitkamil ilçesi Güneykent Mahallesi’ne hayırsever Erdemoğlu ailesi tarafından yaptırılan 4 bin 500 kişilik Servi Erdemoğlu Camii dualarla ibadete açıldı. Camide ilk Cuma namazı da kılındı.

Cami avlusunda düzenlenen tören Ülgen Konukoğlu Camii İmam Hatibi Hafız Musa Bilir'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Açılış öncesinde konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, camiyi yaptıran hayırsever aileye teşekkür etti.

Gül, “Osmanlı mimarisinden izler taşıyan, tavan ve duvar süslemeleriyle farklı bir iç dekora sahip olan camide aynı anda 4 bin 500 kişinin namaz kılacağı açık-kapalı alan bulunduğu belirtiliyor. Gaziantep'e böyle güzel eserler yakışıyor. Hayırsever ailelerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz.” dedi.

Hayırsever aile adına konuşan İbrahim Erdemoğlu da Gaziantep'e böyle hayırlı bir yapı kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından Vali Gül ve protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek caminin açılışı yapıldı ve cuma namazı kılındı. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.