23 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara23°C
  • İzmir25°C
  • Antalya20°C

9 YIL ARADAN SONRA İNSANLI İLK UZAY MEKİĞİ FIRLATILDI

Olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelenen SpaceX'in “Crew Dragon” isimli uzay mekiğiyle 9 yıl aradan sonra ilk insanlı uçuş denemesi gerçekleştirildi.

9 yıl aradan sonra insanlı ilk uzay mekiği fırlatıldı

30 Mayıs 2020 Cumartesi 23:38

 

Amerikan uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX'in, ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ortaklığıyla dünya yörüngesine göndereceği ilk insanlı uzay mekiği denemesi Florida'daki Kennedy Uzay Üssü'nden fırlatıldı.

NASA'nın deneyimli astronotları 49 yaşındaki Robert Behnken ve 53 yaşındaki Douglas Hurley, Dragon kapsülüyle uluslararası uzay istasyonuna seyahatlerinin 19 saat sürmesi bekleniyor. Uçuş planlandığı gibi başarılı olursa 9 yıl aradan sonra ilk kez ABD topraklarından uzaya astronot gönderilmiş olacak.

İnsanlı ilk uzay mekiği fırlatıldı

NASA Temmuz 2011'de uzaya astronot göndermeyi durdurmuştu. Bu tarihten sonra astronotları uzaya Rus soyuz kapsülleri taşmaya başlamıştı.

SpaceX firması, maliyetleri azaltmayı hedefliyor. Firmanın Falcon 9 roketleri yeniden kullanılabilir olmasıyla da maliyetleri büyük oranda düşürüyor. 2002'de kurulan SpaceX şirketi, 2012'den beri uzaya kargo taşıyor. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.