28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C
  • İzmir23°C
  • Antalya19°C

ABD'DE GEORGE FLOYD PROTESTOLARI 12'NCİ GÜNÜNDE DURDURULAMIYOR

​ABD'de polisin boğarak öldürdüğü 46 yaşındaki George Floyd'un ardından ülke genelinde başlatılan protesto gösterileri 12'nci gününe girdi.

ABD'de George Floyd protestoları 12'nci gününde durdurulamıyor

07 Haziran 2020 Pazar 12:09

Ülke genelinde başlatılan George Floyd protestoları 12'nci gününde ABD hükümetinin tüm müdahalelerine rağmen on binlerin katılımıyla devam ediyor.

Protestolar, olayların başladığı Minneapolis'ten ülke genelinde pek çok kente sıçradı, birçok eyalette ulusal muhafızlar görevlendirildi.

Özelikle ülkenin doğu yakası New York'tan ülkenin batısında Los Angeles'a kadar uzanan protestolarda binlerce kişi, "Çalınan Hayaller ve Yağmalanan Hayatlar" adı verilen gösteriye katıldı.

Başkent Washington'da da toplanan binlerce protestocu, Floyd'un nefessiz bırakılarak öldürülmesine atıfta bulunarak temsili olarak bir süre yerde uzanarak sessiz kaldılar. Protestocular daha sonra sloganlar atarak Beyaz Saray önündeki Lafayette Park'a yürüdü.

Trump, ordudan 10 bin asker istedi

ABD Başkanı Donald Trump, protestoculara müdahale etmek için Savunma Bakanı Mark Esper ve Genelkurmay Başkanı Mark Milley'den 10 bin asker istettiği ileri sürüldü. Ancak Esper ile Milley protestocuları durdurmak için askerin kullanılmasına karşı çıktığı belirtiliyor.

Trump, protestoculara karşı kullandığı üslup ve müdahale şekliyle ülkede eleştiriliyor.

Floyd, 25 Mayıs günü silahsız olduğu halde polis tarafından gözaltına alınırken yere yatırılmış ve polisin 8 dakikadan uzun süre dizini boynuna koyarak bastırması sonucu ölmüştü. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.