28 Mart 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara20°C
  • İzmir23°C
  • Antalya22°C

ABDURRAHMAN BİN AVF HAZRETLERİNİN TÜRBESİ İNANÇ TURİZMİNE KAZANDIRILIYOR

​Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Yukarıbalcılar köyünde Abdurrahman Bin Avf. Hazretlerinin makamı olarak bilenen türbe restore edilerek, çevre ve peyzaj düzenlemesi ile inanç turizmine kazandırılıyor.

Abdurrahman Bin Avf Hazretlerinin türbesi inanç turizmine kazandırılıyor

28 Haziran 2022 Salı 21:36

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Pervari Belediyesi işbirliği ile hazırlanan proje hayırsever iş insanlarının destekleri ile hayata geçiriliyor.

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında düzenlenen toplantıda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Pervari Belediyesi ve hayırsever iş iadamlarının destekleri ile Abdurrahman Bin Af. Hazretleri Türbe restorasyonu için protokol imzalandı.

Siirt Belediyesinde düzenlenen toplantıya, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Latif Karadağ, Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Koruma, Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) Şube Müdürü Serdar Murat Gürsel, Hayırsever İş İnsanları İsmail Tekağaç ve Mehmet Rençber katıldı.

Projenin hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Vali Hacıbektaşoğlu, Abdurrahman Bin Af. Hazretleri Türbesi restorasyonu çevre ve payzaj düzenlemesi ile inanç turizmine kazandırılacağını ifade ederek, “Proje çalışmalarının tamamlandığını, bu anlamlı projenin hayata geçirilmesi için destek veren Gaziantep Büyükşehir Belediyemize, Pervari Belediyemize ve hayırsever iş insanlarımıza teşekkür ederim. “ dedi.

Vali Hacıbektaşoğlu, Projeye en kısa zamanda başlanacağını sözlerine ekledi.

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan da ilçemizin tanıtımına büyük bir katkı sunacak olan projenin hayata geçirilmesinde bizlere her zaman destek veren başta Sayın Valimize, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına ve değerli hayırsever İş İnsanları İsmail Tekağaç ve Mehmet Rençber beye Pervari halkı adına teşekkürlerimizi sunuyorum.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından taraflar arasında protokol imzalandı. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.