29 Mart 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C
  • İzmir17°C
  • Antalya16°C

AÇLIĞIN PENÇESİNDEKİ YEMEN'E "GIDA GÜVENLİĞİ" İÇİN MADDİ DESTEK

Dünya Bankası, yoksulluk ve işsizlik krizleriyle karşı karşıya olan Yemen'e, gıda güvenliğini desteklemek için 207 milyon dolar verileceğini duyurdu.

Açlığın pençesindeki Yemen'e "gıda güvenliği" için maddi destek

28 Mart 2023 Salı 17:50

Dünya Bankasından yapılan açıklamada, ülkede kronik hale gelen "gıda güvensizliği ve yetersiz beslenmeyle" mücadele kapsamında Yemen'e destek verileceği belirtildi.

Bu çerçevede 207 milyon dolarlık ek finansmanın onaylandığı ve söz konusu desteğin, Dünya Bankasının Uluslararası Kalkınma Derneği tarafından hibe olarak verileceği bildirilen açıklamada, gıda güvensizliği ve yetersiz beslenme vakalarında artış gözlemlenen bölgelerin hedeflendiği ifade edildi.

Ülkede çatışma ve gıda fiyatlarındaki enflasyon da dâhil olmak üzere iç içe girmiş çok sayıda krize maruz kalan yoksul ve savunmasız ailelere "kritik bir destek" şeklinde nitelendirilen bu ek finansmandan, 1,8 milyon Yemenli ailenin faydalanması bekleniyor.

Açıklamada, Yemen'de 2023 yılında yaklaşık 21,6 milyon insanın, insani yardımın bir türüne ihtiyaç duyduğu, 19 milyon kişinin ise kriz veya acil durum ya da akut seviyesinde gıda güvensizliği yaşadığı belirtildi. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.