20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C
  • İzmir16°C
  • Antalya17°C

ADANA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DURGUN: "YÜZ YÜZE EĞİTİME GEÇMEK ZORUNDAYIZ"

Kademeli olarak yüz yüze eğitim devam ederken, Adana İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, öğrenci velilerinin yüz yüze eğitim günlerinin arttırılmasını talep ettiklerini dile getirdi.

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Durgun: "Yüz yüze eğitime geçmek zorundayız"

01 Ekim 2020 Perşembe 13:23

Okullar tüm yurtta olduğu gibi Adana'da da dezenfektan ve diğer alt yapı çalışmaları sonrasında kademeli olarak yüz yüze eğitime başladı.

Adana'da birinci ve ana sınıfı öğrencileri yüz yüze eğitime başlarken Durgun, öğrenci ve velilerin beklenenden daha yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti.

Velilerle yaptıkları görüşmelerde normal eğitim sürecine geçilmesi taleplerinin arttığını aktaran Durgun, "Milli Eğitim Bakanlığı'mız Bilim Kurulu'nun önerisi doğrultusunda, kademeli olarak geçiş programı yapıyor Haftalar ilerledikçe çalışmalarımız da artıyor ve analizlerimizi yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Pandemiye karşı önlem alınmasının çok önemli olduğunu fakat daha ağır faturalar ödemeye gittiklerini ve bunun olmaması gerektiğini söyleyen Durgun, "Şartlar ne olursa olsun mutlaka ama mutlaka yüz yüze eğitime geçmek zorundayız." ifadelerini kullandı.

Salgın sürecinde öğretmenin ve eğitimin önemini bir kez daha dünya olarak gördüklerini de vurgulayan Durgun şu ifadeleri kullandı:

"Eğitim, toplumun vazgeçilmez yapı taşıdır. Öğretmenlerimizle yüz yüze eğitime geçiş çalışmaları ve alt yapı hazırlıkları yapıldı. Birinci sınıfa yüz yüze ders anlatan öğretmenlerimiz aynı zamanda uzaktan da eğitim veriyor. Öğretmenlerimiz cefakâr bir şekilde çalışmalarına devam ediyor." (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.