23 Nisan 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara26°C
  • İzmir28°C
  • Antalya23°C

ADIYAMAN'DAN EVLAT NÖBETİNDEKİ AİLELERE DESTEK

HDP-PKK'lılar tarafından çocukları dağa kaçırılan 53 ailenin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki evlat nöbetleri 36'ncı gününde bir destek de Adıyaman'dan geldi.

Adıyaman'dan evlat nöbetindeki ailelere destek

08 Ekim 2019 Salı 16:01

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde 53 gündür devam eden evlat nöbetine bir destek de Adıyaman'dan geldi.

HDP-PKK'lılar tarafından çocukları dağa kaçırılan 53 ailenin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki evlat nöbetleri 36'ncı gününde de devam ediyor.

Bir umutla çocuklarına kavuşacakları günü dört gözle bekleyen ailelere bir destek de Adıyaman'ın Kâhta ilçesinden geldi.

Evlat nöbetindeki ailelere destek olmak için Adıyaman'dan gelen bir grup vatandaş, acılı ailelerin yanlarında olduklarını belirterek, PKK-HDP'ye çocukları serbest bırakması çağrısında bulundu.

Adıyaman Kâhta ilçesinde evlat nöbetindeki ailelere destek amacıyla gelen Ziya Bozkurt, ailelerin eylemlerini takip ettiklerini belirterek, "Biz buradaki sorunu bir aydır takip ediyoruz. İçimiz acıyor. Biz HDP'nin bir sorumluluk almasını istiyoruz. Bu insanlar buraya gelerek HDP'ye bir sorumluluk görevi veriyorlar. 'Görevinizi yapın, bu sorunu çözün' diyorlar. Onlara bir hatırlatmada bulunuyorlar. Uzun yıllardır çocuklarımız dağa götürülüyor, kaçırılıyor, elimizden alınıyor. Bir türlü bu sorun çözülmüyor. Ama ne yazık ki halen sağır ve dilsiz bir HDP karşımızda var. HDP, bir an önce bu insanların sesini duymalıdır. Sen madem siyasal bir yapısın, siyasi bir partisin, inisiyatif alarak bu sorunu çözeceksin. Biz de bugün Adıyaman'dan bu ailelere destek olmaya geldik. Her türlü desteği veriyoruz. Bu sorunun bir an önce bitmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

PKK'nin siyonist işgal rejimi ve ABD için çalıştığını belirten Ali Arı, "Bu anneleri, kardeşleri ve bacıları bu halde gördüğüm zaman içim parçalanıyor, ağlıyorum. Bir evlat yetiştirmek kolay değil. Çocukları alıp niye dağa götürüyorlar. Kendi çocuklarını dağa götürsünler. Sizin çocuklarınız neredeler? Plajlarda… Bu zavallı insanların çocukları dağdadır. Dağda kuru ekmek bulamıyorlar. Bunların hepsi filmdir. israil ve Amerika'ya çalışıyorlar. Utanmadan bu annelere para için buraya geldiklerini söylüyorlar. İnsan evladını parayla satsa buraya gelmez, ağlamaz." şeklinde konuştu.

Bir annenin evladı için her şeyi yapabileceğini vurgulayan Emine Çelik, "Annelere destek olmak için Adıyaman'dan geldik. İnşallah evlatlarına kavuşurlar. Her zaman bu ailelerin arkasındayız. Ben de bir anneyim. Bir anne evladı için her şeyi yapar. 50 sene de olsa evlatlarını beklesinler. İnşallah evlatlarını alırlar. Gayret göstersinler, çabalasınlar, anne olmak böyle bir şey. Bütün anneler buraya gelsinler bu annelere destek versinler. İnşallah bu vesileyle çocuklarına kavuşurlar." diye konuştu. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.