28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C
  • İzmir25°C
  • Antalya20°C

AFAD: BATI KARADENİZ'DE 2019 KİŞİ GÜVENLİ ALANLARA TAHLİYE EDİLDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Batı Karadeniz bölgesinde etkili olan sağanak nedeniyle meydana gelen selden etkilenen 2 bin 19 vatandaşın güvenli bölgelere tahliye edildiğini açıkladı.

AFAD: Batı Karadeniz'de 2019 kişi güvenli alanlara tahliye edildi

28 Haziran 2022 Salı 23:21

Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Düzce Üçköprü ile Kastamonu'nun Küre ilçesi İkizciler köyünde kaybolan 2 vatandaşı arama çalışmalarının aralıksız devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, 26-27 Haziran'da 24 saat içerisinde metrekare başına Kastamonu'nun İnebolu ilçesine 159,5 kilogram, Bartın Erit beldesine 117,5 kilogram, Düzce Yığılca’ya 104,8 kilogram, Sinop Ayancık’a 94,2 kilogram, Zonguldak Devrek’e 84,2 kilogram ve Samsun Yakakent’e 89,6 kilogram yağış düştüğü aktarıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarılara göre, 28 Haziran 2022 tarihi için Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Samsun ve Ordu illerine sarı uyarı verildi.

Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında; Arama ve Kurtarma, Sağlık, İletişim, Enerji, Nakliye, Tahliye-Yerleştirme, Güvenlik ve Trafik, Beslenme, Barınma, Ulaşım ve Altyapı, Altyapı, Teknik Destek ve İkmal, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Satın Alma ve Kaynak Yönetimi grupları ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Türkiye Belediyeler Birliği’nden görevlendirilen birer temsilci AFAD Merkezi’nde çalışmalarına devam ettiği kaydedildi.

Ülke genelinde yaşanan aşırı yağışlar nedeniyle, Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde sel riski ve taşkın riskinin devam etmesi üzerine, destek çalışmalarında görev almak üzere, Konya Yerel Destek Ekibi 150 kişi, Yalova Yerel Destek Ekibi 50 kişi, Konya Yerel Destek Ekibi beraberinde mini iş makinaları ile birlikte, bugün sabah saatlerinde Bozkurt ilçesinde görevlendirildi.

Meydana gelen sel ve su baskınları nedeniyle, Düzce Üçköprü Mevkii’nde 1, Kastamonu Küre ilçesi İkizciler köyü mevkiinde 1 olmak üzere kayıp 2 vatandaşın arama çalışmalarına devam edildiği ifade edildi.

Emniyet hava aracı Bozkurt’ta mahsur kalan vatandaşlar için tahliye çalışmalarına başladığı belirtlen açıklamada, hava kuvvetleri ve Sahil Güvenlik helikopterleri de bölgedeki ihtiyaçlara göre çalışmalara katılmak için teyakkuz halinde bekletildiği kaydedildi.

Ayrıca; Bartın’dan 580, Zonguldak’tan 260, Kastamonu’dan 268, Sinop’tan 10, Düzce’den 141, Karabük’ten 240 ihbarın 112 Çağrı Merkezine gediği bildirildi. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.