29 Mart 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara13°C
  • İzmir16°C
  • Antalya17°C

AFGANİSTAN HERAT GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜNDE BÜYÜK YANGIN

​Herat valisi, dün öğleden sonra çıkan yangını söndürmek için gerekli tesislere sahip olmadıklarını ve bu nedenle İran Hükümetinden yardım istediklerini bildirdi.

Afganistan Herat Gümrük Müdürlüğünde büyük yangın

14 Şubat 2021 Pazar 11:35

Eyalet valisi Waheed Qatali, cumartesi öğleden sonra Herat eyaletindeki İslam Qala sınır kasabasındaki gümrük ofisinde büyük bir yangın çıktığını söyledi. Görgü tanıkları düzinelerce akaryakıt kamyonunun alev aldığını ve yayıldığını ifade etti.

Vali, yangını söndürmek için gerekli olanaklara sahip olmadıklarını ve bu nedenle İran Hükümeti'nden yardım istediklerini aktardı.

Yerel yetkililer, olayda meydana gelebilecek olası kayıplar hakkında yorum yapmazken yangının yatırımcılar için büyük mali kayıplara neden olduğunu söyledi.

Ülkenin elektrik dağıtımcısı Afganistan Breshna Sherkat, İran'dan ithal edilen enerjinin, yangının 132 kilovoltluk enerji nakil hattına zarar vermesinin ardından Herat'ta kesildiğini belirtti.

Yangının İran tarafında yer alan Dogharoon gümrük tesislerine sıçradığı, Tahran'ın bölgeye itfaiye ve askeri güç gönderdiği aktarıldı.

Büyük yangının nedeni henüz belirlenmezken yetkililer, yaralıların olduğu ve yerel hastanelere kaldırıldığını doğruladı.

Yetkililer, yangının bir akaryakıt kamyonunun patlaması sonrasında çıktığını kaydetti. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.