28 Mart 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara20°C
  • İzmir23°C
  • Antalya22°C

AFGANİSTAN İSLAM EMİRLİĞİ'NDEN "DÜNYA BANKASI RAPORU" AÇIKLAMASI: MEMNUNİYET VERİCİ!

Afganistan'ın Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Molla Abdulğani Birader'in ofisinden yapılan açıklamada, Dünya Bankası'nın Afganistan'ın ekonomik durumuna ilişkin yayımladığı raporun memnuniyet verici olduğu belirtildi.

Afganistan İslam Emirliği'nden "Dünya Bankası Raporu" açıklaması: Memnuniyet verici!

29 Ocak 2023 Pazar 18:21

Dünya Bankası, Afganistan İslam Emirliği'nin ekonomik verilerine dayanarak yayımladığı son raporunda, mevcut durumu "olumlu" olarak değerlendirdi.

Ülkede enflasyon oranlarının düşüş gösterdiği ve para birimi olan Afgani'nin de diğer para birimleri karşısında değerini koruduğu kaydedilen raporda, memurların maaşlarının zamanında verildiği ve vergilerin düzenli olarak tahsil edildiğine dikkat çekildi.

Dünya Bankası'nın yayımladığı raporun ardından Afganistan İslam Emirliği de raporu değerlendiren yazılı bir açıklamada bulundu.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Abdulğani Birader'in ofisinden yapılan açıklamada, "Dünya Bankası'nın Afganistan'ın ekonomik durumu hakkında yakın zamanda yayımladığı raporun tüm olumlu ve olgusal noktalarını memnuniyetle karşılıyor ve bunu Afganistan'ın gerçek ekonomik kalkınmasının ve hareketliliğinin açık bir göstergesi olarak görüyoruz." denildi.

"Dondurulan varlıklarımız serbest bırakılırsa uluslararası toplumun üzerindeki ekonomik yük azalacaktır"

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu rapora göre, gıda ve akaryakıt ürünlerinin maliyeti düşmüş, Afgani'nin diğer para birimleri karşısındaki değeri sabit kalmış, ihracat hacmi önemli ölçüde artmış, devlet memurlarının maaşları zamanında ödenmiş, gelir seviyesinde önemli bir artış sağlanmıştır.

Afganistan İslam Emirliği'nin, Afganistan'ın bankacılık sektörü üzerindeki mevcut kısıtlamaların kaldırılması ve Afganların dondurulan varlıklarının serbest bırakılması halinde, ülkenin ekonomik durumunun iyileşme ve istikrar yolunda daha hızlı adımlar atacağına ve uluslararası toplumun üzerindeki yükün azalacağına inanıyoruz."

"Afganistan'daki gerçek durumu görmeye davet ediyoruz!"

Açıklamada, ülkede özellikle ekonomik alanda kaydedilen ilerlemelere dikkat çekilerek "Tüm uluslararası kuruluşları, Afganistan'daki gerçek durumu görmeye davet ediyoruz!" çağrısı yapıldı.

Açıklamanın sonunda, "Tüm uluslararası yardım kuruluşlarını Afganistan'da işsizliği azaltacak ve ülkenin ekonomik durumunu iyileştirecek kalkınma girişimlerini finanse etmeye çağırıyoruz.

Dünya Bankası tarafından finanse edilen ancak İslam Emirliği'nin yeniden kurulmasından sonra askıya alınan projelerin tamamlanması çağrısında bulunuyoruz." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.