28 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara16°C
  • İzmir22°C
  • Antalya21°C

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÜNAL’DAN KILIÇDAROĞLU’NA TEPKİ

Batman’da tehdit mektubu üzerinden Kılıçdaroğlu’nu eleştiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, “Erdoğan’a karşı darbe, ölüm tehditleri yapılırken suspus olanlar, ‘Efendim bize mektup gönderildi, tehdit edildik’ diye ağlıyorlar” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal’dan Kılıçdaroğlu’na tepki

21 Kasım 2020 Cumartesi 16:14

AK Parti Batman İl Başkanlığı 7’nci olağan kongresini gerçekleştirdi. Kongrede tek aday olan mevcut başkan Akif Gür, parti üyelerinden aldığı güven oyu ile yeniden göreve geldi.

19 Mayıs Kapalı Spor Salonunda düzenlenen kongreye Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, partililerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Kongrede bir konuşma yapan Mahir Ünal, Alaattin Çakıcı’nın tehdit mektubu üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı darbe, ölüm tehditleri yapılırken suspus olanların, ‘Bize mektup gönderildi, tehdit edildik’ diye ağladıklarını söyledi.

“Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik tehditlerle ilgili bir cümlelerini gördünüz mü?”

Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a yapılan tehditlere karşı sessiz kaldığını ifade eden Ünal, “Recep Tayyip Erdoğan’ı kıymetli yapan nedir biliyor musunuz? Bu millet tarafından seçilmiş olmasıdır. Recep Tayyip Erdoğan’a bu kadar saldırmalarının sebebi bu milletin tercihlerine duydukları öfkedir. Eğer bu millete birazcık saygıları olsa bu milletten her iki kişiden birinin teveccühünü, sevgisini kazanmış Recep Tayyip Erdoğan’a saygı duyarlardı. Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret edilirken, Recep Tayyip Erdoğan’a küfredilirken gülenler, ellerini ovuşturanlar, 15 Temmuz gecesi Recep Tayyip Erdoğan’ı öldürmeye giden tim ile ilgili tek kelime ettiler mi? Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik tehditlerle ilgili bir cümlelerini gördünüz mü? Recep Tayyip Erdoğan bu milletin iradesini, itibarını temsil ederken Recep Tayyip Erdoğan’a karşı darbe, ölüm tehditleri yapılırken suspus olanlar şimdi kalkmışlar, ‘Efendim bize mektup gönderildi, tehdit edildik’ diye ağlıyorlar.” dedi.

“Bu milletin itibarını korumak için bugüne kadar ne yaptın?”

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir hukuk devleti olduğunu vurgulayan Ünal, “Türkiye O mektupla ilgili gereğini yapar. Ama bugüne kadar sen bu ülkenin Cumhurbaşkanına her türlü hakareti, tehdidi, her türlü öldürme riskini mubah göreceksin, kabul edeceksin, tek kelime etmeyeceksin. Fakat seninle ilgili bir saldırı olduğunda ‘Neden beni savunmuyorsun?’ diyeceksin. Bu ülke hukuk devletidir. Seninle ilgili de gereği yapılır. Hukuk gereğini yapar. Bu ülkenin bağımsız yargısı senin de hakkını, hukukunu korur. Ey Kılıçdaroğlu rahat ol. Ama sen bu milletin itibarını korumak için bugüne kadar ne yaptın? Sen bugüne kadar ne zaman bu milletin yanında durdun.” diye konuştu.

“Erdoğan darbe tehdidiyle karşı karşıya kalırken, hakaretler altındayken ellerini ovuşturma”

Kılıçdaroğlu’nun hiçbir zaman milletin yanında yer almadığını savunan Ünal, şöyle devam etti:

“Doğu Akdeniz’de Yunan tezlerini savunursun. Suriye’de Esad’ın yanında yer alırsın. Libya’da Hafter ile birlikte hareket edersin. Bu milletin tek bir derdi, hassasiyeti seni ilgilendirmez. Konuştuğun zaman hiçbir zaman bu milletin kalbinin, derdinin yanından konuşmazsın. Sen biraz bu millete ait olduğunu hatırla. Bu milletin hassasiyetlerini hatırla. Tabi ki seninle ilgili hukuk herhangi bir tehdit olduğunda gereğini yapacaktır. Ama sende dürüst ol, siyaseti dürüst bir şekilde yap. 15 Temmuza sen kalkıp tiyatro, kontrollü darbe diyeceksin, o gece öldürülmek istenen bu ülkenin cumhurbaşkanıyla ilgili tehditleri görmezden geleceksin, sen ‘O gece Marmaris’te tatildeydi’ demek gibi bir iftirayı edeceksin. Lütfen merhametli, insaflı bir şekilde hepimiz hukukun, hakkaniyetin, merhametin, adaletin yanında durarak hareket edelim. Çünkü hukuk hepimize lazım. Recep Tayyip Erdoğan darbe tehdidiyle karşı karşıya kalırken, hakaretler altındayken ellerini ovuşturma. Gördüğün gibi yine senin hakkını da hukukunu da biz savunuruz.”(İLKHA)





Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.