24 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara18°C
  • İzmir24°C
  • Antalya16°C

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: HDP, KILIÇDAROĞLU'NU DESTEKLEMEK İÇİN KANDİL'İN TALİMATINI BEKLEDİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, HDP ve YSP'nin ikinci tur tavrına ilişkin 24 saat beklemesinin nedeninin Kandil'den talimat beklemek olduğunu; sonuçta Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararının alındığını söyledi.

AK Parti Sözcüsü Çelik: HDP, Kılıçdaroğlu'nu desteklemek için Kandil'in talimatını bekledi

25 Mayıs 2023 Perşembe 16:17

HDP ve YSP, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile vardığı anlaşma sonrası ikinci tur seçimlerinde takınacak tavırlarını açıkladı. HDP ve YSP'nin eş genel başkanları, isim vermeden Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini belirttiler.

AK Parti Sözcüsü Çelik, HDP ve YSP'nin bu kararını katıldığı bir TV programında değerlendirdi.

Çelik, "Dün arkadaşlarla konuşurken dediler ki, 'Ertelediler, itiraz edecekler', 'Hayır' dedim. 'Ben itiraz edeceklerini düşünmüyorum' dedim. Bir 24 saat kazanmak istiyor HDP. Kandil'den gelen mesajı bekleyecektir. Kandil de bir takım dış istihbarat servislerinin kendilerine vereceği talimatı bekleyecektir.' diye arkadaşlara söyledim. Bunu açık söylemek lazım." dedi.

Çelik, "Burada net bir şey ortaya çıkmıştır. Zafer Partisi'nin HDP'nin kendi çizgisi açısından söylüyorum bunu. Zafer Partisi ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu ittifakı arasında HDP halen 'Ben Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekliyorum' diyorsa kendi siyasi çizgisi açısından HDP kendi seçmenine yalan söylüyor demektir. Net bir tablo çıkmıştır ortaya." diye ekledi. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.