28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C
  • İzmir26°C
  • Antalya20°C

ALTINDAKİ DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK Mİ?

Son günlerde altın fiyatlarında yaşanan düşüş nedeniyle halk kuyumculara akın ederken, uzun bir aradan sonra altın fiyatlarında yaşanan düşüşün ise devam edip etmeyeceği merak ediliyor.

Altındaki düşüş devam edecek mi?

16 Ocak 2021 Cumartesi 11:21

Coronavirus aşısının bulunmasıyla birlikte olumlu bir havanın yaşandığı son günlerde altın fiyatı ciddi oranda düşüşe geçti. Gram altında yaklaşık 120 lira civarında düşüş yaşanması altın almak isteyenlerin ilgisine neden oldu.

Uzun zaman sonra bir kez daha kuyumcu piyasasında hareketlilik yaşanırken kuyumcu esnafı, yatırım ve ihtiyaç için altın alanların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Altının düşüşüyle beraber halkın altın talebinin arttığını belirten Batman’daki kuyumcular, altındaki düşüşün piyasayı hareketlendirdiğini söylediler. Kuyumcular, pandeminin oluşturduğu belirsizlik nedeniyle altındaki düşüşün devam edip etmeyeceğini kestiremediklerini belirttiler.

“Altının düşük olması bizim için daha iyi”

Altın fiyatının düşmesinin kendileri için çok iyi olduğunu belirten kuyumcu Salih Taşan, “Altın fiyatları düşük olduğu için aşırı bir alıcı var. Çeyrek fiyatı 735 lira, yarım altın fiyatı bin 470, 22 ayar bilezik fiyatı ise 415 liraya düşmüş durumda. Genel itibariyle yatırım için ve altın borcu olanlar altın almaya geliyor. Şu an tamda altın alma zamanıdır. Altın fiyatı yükselebilir. Dolar düştüğü için altında düştü. Altının düşük olması bizim için daha iyidir. Çünkü altın yüksek olduğu zaman alıcı olmuyor.” dedi.

“Hem vatandaş hem de esnaf mağdur”

Yüksek fiyata altın alanların fiyatların düşmesiyle büyük bir mağduriyet yaşadığını ifade eden kuyumcu Hamza Durmaz, “22 ayar altın fiyatı 415 liradır. Bu süreçte tüm vatandaş altın almak istiyor ama biraz sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Bundan 2 ay önce 507 liraya sattığımız altını şu anda 415 liradan satmaktayız. Bundan dolayı hem vatandaş hem de esnaf mağdur. 500 liranın üstünde altın alanlar 400’lerde altınını satmak zorunda kalıyor. Pandemiden dolayı önümüzü göremiyoruz.” diye konuştu.

Bir diğer kuyumcu Mehmet Zeki Tansık ise şunları söyledi: “İnsanların alım gücü azalmış. İnsanlar artık istediği gibi altın alamıyor. Altın fiyatı şu anda düşük ama ilerde yükselmesini bekliyoruz. Ne olacağını da tam olarak kestiremiyoruz.”

“Altına güvenimiz yok”

Artık altına olan güvenlerinin kalmadığını vurgulayan vatandaşlardan Kenan Durmaz, “Altın fiyatlarının belirsiz olması nedeniyle altın alamıyoruz. Altına güvenimiz yok. Çünkü her an düşebilir de yükselebilir de. Altın fiyatlarındaki ani yükseliş ve düşüş vatandaşı çok etkiliyor. Evlatlarımızı evlendirmek için altının düşmesini istiyoruz. Altın biraz düştü ama yine de yüksektir. Bu durumda çocuklarımızı evlendiremeyiz. Fakir olan nasıl altın alsın?”

“Gençlerimiz evlenemiyor”

Altın fiyatlarının yüksek olmasından dolayı gençlerin evlenemediğini söyleyen Aynur Yılmaz da şunları kaydetti: “Altın almak için kuyumcuya geldim ama çok pahalı olduğu için alamadım. Gençlerimiz evlenemiyor. Alının biraz daha düşmesini istiyorum. Altının gram fiyatı 415 liraya gelmiş ama hala pahalıdır. 200 liraya gelmesini istiyoruz.”(İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.