29 Mart 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara20°C
  • İzmir22°C
  • Antalya26°C

ARZIK: “GENÇLERİMİZ ÖZ DEĞERLERİNDEN UZAKLAŞIYOR”

HÜDA PAR Muş İl Gençlik Kolları Başkanı Fırat Arzık, gençliğin kötü gidişatına dair yaptığı açıklamada, aile bağlarındaki kopukluk, eğitim sistemindeki çarpıklıklar ve ekonomik sıkıntılarla gençliğin uçuruma doğru sürüklendiğine dikkat çekti.

Arzık: “Gençlerimiz öz değerlerinden uzaklaşıyor”

08 Ekim 2019 Salı 15:53

Gençliğin gayri İslami uygulamalarla öz değerlerinden uzaklaştırıldıklarına dikkat çeken HÜDA PAR Muş İl Gençlik Kolları Başkanı Fırat Arzık, “İdare etme yetkisini bu halktan alanların gençlerimize sahip çıkma sorumluluğu vardır.” dedi.

HÜDA PAR Muş İl Gençlik Kolları Başkanı Fırat Arzık, gençliğin kötü gidişatına dair yaptığı açıklamada, aile bağlarındaki kopukluk, eğitim sistemindeki çarpıklıklar ve ekonomik sıkıntılarla gençliğin uçuruma doğru sürüklendiğine dikkat çekti.

Gece yarılarına kadar sokaklarda dolanan gençlerin, hayatlarını sokaklarda uyuşturucu ve daha nice kötü filler içerisinde geçirdiğini hatırlatan Arzık, bunun önüne geçmek için gençlerin güzel bir geleceğe hazırlamaya yönelik samimi bir gayret gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Arzık, “Ahlaki yozlaşmanın toplumsal bir boyut kazanmış olması, çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceklerine dair endişelerimizin her geçen gün biraz daha artmasına neden oluyor. Bizi biz yapan İslami ve insani değerlerimizi sosyal hayatımızdan bilinçsizce uzaklaştırdığımızın farkında olmadan hayatın akışına kendimizi kaptırmışız maalesef. İş hayatı, geçim derdi, farklı dünyevi sıkıntılar ve endişeler sosyolojimizi ve aile içi dengeyi bozmuş durumdadır.” dedi.

Aile bağlarındaki kopukların gençleri olumsuz etkilediğine dikkat çeken Arzık, “Anne-baba ve çocuklar arasındaki kopukluk, gençlerimizi gençliklerinin heba olduğu yollara tevessül etmelerine ve gençlerimizin hayattan kopmalarına neden oluyor. Her geçen gün, gençlerimizin acı akıbetlerine dair haber ve olaylara şahitlik ediyoruz. Sokaklarda, caddelerde, bir neslin (madden ve manen) nasıl yok olmakla karşı karşıya kaldığını, hatta yok olmakta olduğunu çaresizce seyrediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Gençlerimizi güzel bir geleceğe hazırlamaya yönelik samimi bir gayret göstermeliyiz”

Eğitim sistemindeki sorunların da gençleri manevi yönden olumsuz etkilediğini vurgulayan Arzık, “Ayrıca eğitim sisteminin öz değerlerimizden uzak olması, kültür, gelenek ve manevi değerlerimizle uyuşmaması, çocuklarımız ve gençlerimiz üzerinde manevi ve kültürel olarak nasıl bir asimilasyona neden olduğunu bizzat müşahede ederken, ahlak toplumunu oluşturmaktan aciz sistemin esaretinde gençliğimiz yok oluyor. Anne ve babalar olarak; Çocuklarımızın geçici olan dünyalarını ihya etmeye, kazanmaya yönelik mücadele verirken, ahretlerinin yok olduğunun farkında bile olmadığımız acı bir gerçek olarak karşımızda duruyor.

Gece yarılarına kadar sokaklarda dolanan gençlerimizin, hayatlarının sokaklarda uyuşturucu ve daha nice kötü filler içerisinde geçtiğinin farkında olsak da, bunun önüne geçmek için gençlerimizi güzel bir geleceğe hazırlamaya yönelik samimi bir gayret göstermememiz de acı bir gerçek maalesef.” diye kaydetti.

Ahlaklı bir neslin yetişmesi için neler yapıldığına dair soru soran Arzık şöyle devam etti: “Bütün bu olumsuzluklar karşımızda dururken, inancımıza, örfümüze İslami geleneklerimize bağlı bir nesil yetiştirmek için ne yaptık, ne yapıyoruz? Somut bir adımımız var mı, buna dair somut bir örnek gösterebilir miyiz? Bu soruyu özellikle bu halktan, toplumu idare etme yetkisini alan ve kendisini o noktada gören herkese soruyoruz. Kesinlikle bu soruya cevap verilmesi gerekir diye düşünüyoruz.”

“Gençlerimiz geleceğimizdir”

Son olarak sorumluluk sahibi herkese çağrıda bulunan Arzık, “Temeli İslam ahlakı üzerine atılmış ahlaklı bir toplumun oluşması için HÜDA PAR Muş İl Gençlik Kolları Teşkilatı olarak her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız. Gençlerimiz geleceğimizdir. Gençlerimizin öz değerlerine yeniden kavuşmasını sağlamak, onlara güzel bir gelecek miras bırakmak için sorumluluk sahibi olan herkesi “kalplerimizin meyveleri” olan çocuklarımıza gençlerimize sahip çıkmaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.