28 Mart 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara9°C
  • İzmir19°C
  • Antalya15°C

ASGARİ ÜCRET MARATONU 7 ARALIK'TA BAŞLIYOR

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısının 7 Aralık'ta, 2'ncisinin ise 14 Aralık'ta yapılacağını açıkladı.

Asgari ücret maratonu 7 Aralık'ta başlıyor

01 Aralık 2022 Perşembe 18:28

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Özgür Burak Akkol ile Bakanlıkta bir araya geldi.

Asgari Ücret Komisyonu'nun çalışma takviminin konuşulduğu toplantı sonrası TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Atalay, "İlk resmi toplantı 7 Aralık saat 14.00'te bakanlıkta, 2'nci toplantı 14 Aralık saat 14.00’te yine bakanlıkta olacak. Geçmişte Türk-İş’e geliniyordu, TİSK’e gidiliyordu, o sistem bu sene kaldırıldı. Toplantıların hepsi bakanlıkta olacak." dedi.

Ne zaman asgari ücretle ilgili ilgili bir rakam konuşulsa raflarda fiyatların artmaya devam ettiğini belirten Atalay, "Benim rakam konuşmamakla ilgili tedirginliğim buydu. Geçen sene bu vakitlerde peynir 35 lira idi, şimdi peynir 140-150 lira. Rakam konuşulduğu zaman öbür rakamlar da artmaya devam ediyor. İnşallah toplumu tebessüm ettirecek, tarafları memnum edecek bir rakam çıkar da üçümüz beraber imza atalım geçen sene olduğu gibi. Ama arzu etmediğimiz bir rakam ortaya çıkarsa o masada olmayacağımızı her zaman ifade ediyorum." diye konuştu. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.