25 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara23°C
  • İzmir19°C
  • Antalya22°C

ASLAN KARTAL'I AVLADI: 2-1

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında oynanan derbide Galatasaray evinde Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti.

Aslan Kartal'ı Avladı: 2-1

05 Kasım 2022 Cumartesi 22:00

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Galatasaray evinde Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti.
Karşılaşmanın ilk çeyreği dengeli başlarken maçta gol perdesini ev sahibi ekip Arjantinli golcüsü Mauro Icardi ile açtı.
Sağ kanatta topla buluşan Rashica'nın sert ortasında arka direkteki Barış Alper Yılmaz meşin yuvarlağı kafayla altıpas gerisindeki Icardi'ye indirdi. Arjantinli golcü, bekletmeden çok sert bir şut çıkardı ve topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.
galatasaray-besiktas.jpg

Gol sonrası topa hakim olmaya çalışan Beşiktaş'ta duran top şansında Gedson Fernandes'in Galatasaray yarı sahasının ortalarında sol kanatta kullandığı serbest vuruşta arka direkteki Saiss'in kafayla indirdiği topa altıpas gerisindeki Cenk Tosun vole vurdu ve ağları havalandırdı ve skor 1-1 oldu.
Beşiktaş'ta Valentin Rosier 40. dakikada sakatlanarak yerini Tayfur Bingöl'e bıraktı. 
Galatasaray'da yıldız isimler Mertens ve Icardi ile tehlikeli pozisyonlar yakalarken, Beşiktaş'ın günün iyi isimlerinden Mert Günok bu şanslara izin vermedi.
İlk yarının 1-1 eşitlikle sona ermesi sonrasında ikinci yarıda Galatasaray oyunu Beşiktaş yarı sahasına yıkarken yeniden sahneye çıkan Mauro Icardi, Sergio Oliviera'nın ortasına şık bir kafa vuruşu yaparak takımını yeniden öne geçirdi ve skoru 2-1 yaptı.
Beşiktaş'ta gol sonrası oyuna hamlelerini yapan Şenol Güneş oyuna ortak olmaya çalışsa da Galatasaray topun üstünlüğünü korudu ve iki takım da yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyince karşılaşma 2-1 Galatasaray'ın üstünlüğüyle sona erdi.
Bu sonuçla beraber Galatasaray sıralamada Beşiktaş'ı geride bırakarak 24 puana yükseldi. Beşiktaş ise 22 puanda kaldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.