19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara17°C
  • İzmir18°C
  • Antalya19°C

AYASOFYA’DA OKUNAN ÖĞLE EZANI TEKBİR VE SALAVATLARLA KARŞILANDI

​Danıştay’ın kararının ardından dün 86 yıl sonra yeniden ibadete açılan Ayasofya Camiinde bugün öğle ezanı okundu.

Ayasofya’da okunan öğle ezanı tekbir ve salavatlarla karşılandı

11 Temmuz 2020 Cumartesi 14:35

Dün Cuma namazı sonrasında açıklanan kararla birlikte Ayasofya’da ikindi vaktinde ilk kez ezan okundu. 86 yıl sonra ilk defa okunan ezanla birlikte alanda toplanan vatandaşlar duygulu anlar yaşayıp sevinçlerini tekbir ve salavatlarla dile getirmişlerdi.

Dün akşam Ayasofya Meydanı’ndan ilk cemaatle kılınan akşam namazı sonrasında farklı bir vakitte cemaatle namaz kılınmasına izin verilmedi. Bu sabah itibarıyla yeniden Ayasofya’ya akın eden vatandaşlar, camide okunan öğle ezanını cep telefonlarıyla kaydedip huşu içerisinde dinlediler.

Sultanahmet Camisinde okunan ezanla karşılıklı yankılanan Allah’u Ekber sesleri farklı bir ahenk oluşturdu. Sultanahmet Camisinde başlayan ezan Ayasofya’da bitti. Dün ikindi namazı için okunan ezan, diğer vakitlerde de okunmaya devam etti. Bugün ilk kez okunan öğle ezanıyla birlikte 86 yıl sonra ilk defa 5 vakit boyunca üst üste ezan okunmuş oldu.

Yaşanan tarihi anları cep telefonlarıyla kaydeden vatandaşlar öğle ezanının bitmesiyle birlikte tekbir ve salavatlar getirdiler.(İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.