28 Mart 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara17°C
  • İzmir21°C
  • Antalya16°C

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU, DÜNYANIN 4'ÜNCÜ BÜYÜK KÖPRÜSÜNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Malatya'ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yapımı devam eden Kömürhan Köprüsü'nün şantiyesinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakan Karaismailoğlu, dünyanın 4'üncü büyük köprüsünde incelemelerde bulundu

30 Eylül 2020 Çarşamba 22:42

Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya PTT Başmüdürlüğü ziyaretinin ardından Bakan Karaismailoğlu, Malatya Tren Garı'nda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Esnaf ziyaretinin ardından Karaismailoğlu, Malatya'da inşası devam eden Kömürhan Köprüsü, Tohma Köprüsü ve Kuzey Çevre Yolu şantiyelerinde incelemelerde bulundu.

Bakan Karaismailoğlu, beraberinde Vali Aydın Baruş, AK Parti milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık, Ahmet Çakır, Hakan Kahtalı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile Kömürhan Köprüsü şantiyesini ziyaret etti.

660 metre uzunluğundaki köprünün Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleriyle Orta Anadolu ve Akdeniz'i birbirine bağlayan yollar üzerinde olma özelliği bulunduğunu aktaran Karaismailoğlu, "Malatya'mız gibi Türkiye'mizin her noktasını çağımızın gereklerine uygun ulaşım ve altyapı sistemleri ile donatarak, bütünsel kalkınma vizyonumuz doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz. 18 yıldır, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, benzersiz bir çaba ortaya koyarak, ülkemize toplam 901,5 milyar liralık ulaşım ve haberleşme yatırımı yaptık. Daha yapacağımız çok ve büyük işler, dev projeler, nice teknolojik atılımlar var." dedi.

Malatya için 2003 yılından bugüne kadar ulaşım ve iletişim yatırımları dahil 8 milyarın üzerinde harcama yaptıklarını aktaran Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Atalarımız, 'Dağ ne kadar yüce olsa yol onun üstünden aşar' demiş. Biz de 18 yılda birçok engelle karşılaştık ama milletimizin dualarıyla bugünleri gördük. Bugün burada incelediğimiz ve hakkında bilgi aldığımız Kömürhan Köprüsü, Kömürhan Tüneli ve Bağlantı Yolu Yapımı Projesi ile sadece Malatya'nın değil, bölgedeki tam 16 şehre faydası dokunacak bir eser ortaya koymuş olacağız. Projemiz, tüm bölgenin kalkınmasına damga vuracak, bölgeye ekonomik canlılık getirecektir. Projemizin toplam uzunluğu 5 bin 155 metredir."

Proje kapsamında bir adet 2 bin 400 metre uzunluğunda çift tüp tünel, bir adet 660 metre gergin eğik kablolu köprü ve bir adet 123 metre uzunluğunda betonarme köprünün bulunduğunu dile getiren Karaismailoğlu, bugün itibarıyla projede yer alan çift tüp tünel inşaatının nihai beton kaplamasıyla birlikte gergin eğik kablolu köprünün temelleri ve 168,5 metrelik pilon imalatını tamamladıklarını kaydetti.

9 Eylül 2020'de, 25'inci ve son segmentin de konulmasıyla Kömürhan Köprüsü'nün köprü bileşiminin gerçekleştiğini, köprünün toplam 42 olan kablo germe işlemlerini bitirerek üstyapı çalışmalarına geçtiklerini anlatan Bakan Karaismailoğlu, "Taşıt trafiğine 2x2 şeritli hizmet verecek Kömürhan Köprüsü, Ters Y tipi kule olarak tasarlandı. Tek pilonlu ve orta açıklığının 380 metre olması sebebiyle dünya literatüründe de 4'üncü sırada yerini alacak. Projemizin bağlantı yollarını, köprü ve tünel ikincil işlerini kısa bir süre içinde bitirip, 15 Aralık 2020 tarihinde açılışını yapacağız." dedi.

Kömürhan Köprüsü'nün devamında 2 bin 400 metre uzunluğundaki çift tüp tünelin 2020 yılı sonu itibarıyla trafiğe açılması için havalandırma, aydınlatma ve yangın sistemlerine ilişkin imalatların da son sürat ilerlediğine işaret eden Bakan Karaismailoğlu, "İnşallah, tünelimiz ve Kömürhan Köprümüzün hizmete girmesiyle birlikte Malatya-Elazığ arasındaki karayolu ulaşımı daha rahat, daha hızlı ve emniyetli bir şekilde gerçekleşecek. Türkü ve ağıtlara konu olan Fırat Nehri artık ulaşım için engel olmayacak. Projenin hayata geçmesi ile Malatya ve Elazığ arasındaki karayolu ulaşımında karşılaşılan ciddi sorunlar artık tarih olacaktır." diye konuştu. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.