28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara21°C
  • İzmir23°C
  • Antalya21°C

BAKAN VARANK: TÜRKİYE'Yİ UZAY YARIŞINA DAHA İYİ HAZIRLAMAK İSTİYORUZ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Üsküdar'da bir katıldığı programda, sanayi ve üretimin Türkiye'nin kalkınması açısından çok önemli olduğunu belirtti.

Bakan Varank: Türkiye'yi uzay yarışına daha iyi hazırlamak istiyoruz

17 Mart 2022 Perşembe 22:26

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Üsküdar Belediyesi ev sahipliğinde Üsküdar'da bulunan Nevmekan Sahil'de gençlerle buluştu.

Farklı üniversitelerden öğrencilerin katıldığı programda Bakan Varank, gençlere Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın çalışmalarını anlattı. 

Sanayi ve üretimin Türkiye'nin kalkınması açısından çok önemli olduğunu belirten Varank, "Türkiye'de planlı sanayileşmeden yani organize sanayi bölgelerinden ürettiğiniz ürünün standartlarının belirlenmesine kadar tüm bu alanlarda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ya bağlı ilgili kuruluşlarıyla ya da bizzat genel müdürlükleriyle yaptığı çalışmalar var. Teknolojiyi Türkiye'de destekleyen ve teknoloji politikalarına yön veren birinci bakanlık bizimkisidir." dedi.

"Türkiye'yi uzay alanında çok daha kabiliyetli bir ülke haline getirmek istiyoruz"

Hem çığır açıcı teknolojilerde hem de gelecekte Türkiye'nin ihtiyacı olduğu tüm teknolojilerde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın destekler verdiğini, politika alanında yönlendirmeler yaptığını hatırlatan Varank, "Türkiye'nin otomobili projesi her ne kadar bir sanayi projesi gibi gözükse de biz o projeyi Türkiye endüstrisini geleceğin otomobil teknolojilerine hazırlayan bir proje olarak görüyoruz. Türkiye Uzay Ajansı; Bakanlığımızın bağlı kuruluşu, Türkiye'yi önümüzdeki dönemde uzay alanında çok daha kabiliyetli bir ülke haline getirmek istiyoruz. Şimdiye kadar uzay alanında yaptığımız birçok çalışma var. Türkiye kendi iletişim, haberleşme, gözlem uydusunu zaten üretebilen bir ülkeydi ama artık uzaya erişimde gerek kendi tasarladığı hibrit roketlerle gerekse uydular anlamında yeni teknolojilerle Türkiye'yi uzay yarışına daha iyi hazırlamak istiyoruz. Görüyorsunuz teknoloji o kadar hızlı gelişiyor ki bugün Space-X'in geliştirdiği uydularla, Starlink ile artık Ukrayna'da hiçbir bağlantı olmadan Ukrayna'ya internet sağlayabilen bir teknolojiden bahsedebiliyoruz. Şu anda Ukrayna ordusu Starlink Uyduları sayesinde kendi savunmasını çok başarılı bir halde götürebiliyor. Dolayısıyla Türkiye'yi bu manada teknoloji alanında da en fazla destekleyen ve yönlendiren bakanlık bizimkisidir." ifadelerini kullandı.

Program basına kapalı gerçekleştiren soru cevap faslı ile nihayete erdi. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.