28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C
  • İzmir25°C
  • Antalya20°C

BAMMED: BASIN, HALKIN VE HAKLININ SESİ OLMALI

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle mesaj yayımlayan BAMMED Başkanı Özcan, basının her zaman halkın ve haklının sesi olması gerektiğini belirtti.

BAMMED: Basın, halkın ve haklının sesi olmalı

10 Ocak 2021 Pazar 15:10

Batman Medya Mensupları Derneği Başkanı Mehmet Salih Özcan, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" münasebetiyle kutlama mesajı yayımlandı.

“Basın güçlendirilmeli”

Basının halkla yöneticiler arasında köprü görevi gördüğünü, önemli bir misyona sahip olduğunu vurgulayan Batman Medya Mensupları Cemiyeti (BAMMED) Başkanı Mehmet Salih Özcan, “Toplumu bilgilendirme adına her türlü zorluklara katlanarak kamusal hizmet sunan basın çalışanları meslektaşlarımın "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" nü kutluyorum. Basının daha da güçlenmesi için yetkililerin sorun ve sıkıntıları önemseyip gerekli adımları atmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Basın, halkın sesi olmalı”

Basının halkın ve haklının sesi olması gerektiğini, böyle bir misyonu üstlenen basının çok büyük bir misyonu yükleneceğini vurgulayan Özcan, “Güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunun tesisini sağlamaktadır. Toplumun gelişimi ve kalkınma süreci de basın çalışanlarının desteği ile daha hızlı olmaktadır. Gazeteci meslektaşlarımız memleketimizin sorunlarını, ihtiyaçlarını, taleplerini yetkililere ve kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olmakta; tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan basın mensuplarının toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri vardır.” şeklinde konuştu.

“Mesai saati yok”

Açıklamasının sonunda Özcan, şöyle devam etti, “İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Mesai mefhumu gözetmeden topluma haber ve bilgi akışı sağlamak gibi bir misyonu üstlenmiş olan değerli meslektaşlarımın '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum.” dedi. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.