28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C
  • İzmir26°C
  • Antalya20°C

BAŞAKŞEHİR ÇAM VE SAKURA ŞEHİR HASTANESİ AÇILDI

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin video konferans ile katılımıyla bugün tam kapasite hizmete girdi.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi açıldı

21 Mayıs 2020 Perşembe 15:17

İki ağacın ismini alan hastanenin açılışı bugün düzenlenen törenle hizmete girdi. Hastane, günlük 35 bin hastaya hizmet verebilecek.

İlk etabı 20 Nisan'da hizmete alınan hastanenin tüm etapları, bugün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katımıyla gerçekleştirilecek törenin ardından açıldı. Törene, Japonya Başbakanı Şinzo Abe de video konferans yöntemiyle iştirak etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan törende şöyle konuştu: "Hastanenin adının iki ülkenin işbirliğine yaraşır bir şekilde Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi olarak belirledik. Bugün köklü ve çok boyutlu Türk-Japon dostluğuna yeni bir halka daha ekliyoruz. Bu eser Covid-19 salgını ile mücadelemizde de kritik bir eser olacaktır. Günlük 35 bin ayakta hasta alınacak. 500 özellikli ameliyat yapılabilecek. Bunlar geçici sahra hastaneleri değil kalıcı ve muhteşem eserlerdir. Burası sağlık turizminde Türkiye’nin marka eserlerinden biri olacak."

"Sadece estetik bakımdan değil, teknolojik altyapısı, müştemilatı, konumu, imkanları ve diğer özellikleriyle İstanbul'un gurur abidelerinden biri olacak" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sağlık sistemlerinin çöktüğü bir dönemde Türkiye ve Japonya örnek bir başarı sergiliyor. Sağlık sisteminin sorunsuz işleyişi bakımından çok iyi bir konumdayız. Dün itibari ile günlük vaka sayımızı binin altına düşürdük. Tıbbi teçhizat konusunda hiçbir eksiğimiz bulunmuyor. 82 ülkeye tıbbi malzeme ve maske gönderdik. Kaderimiz ve kederimiz ortaktır inancı ile elimizdeki imkanları tüm insanlık için seferber etmeyi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Japonya Başbakanı Şinzo Abe ise şöyle konuştu: "Küresel sorun olan Coronavirus salgını nedeniyle maalesef bugün orada olmam mümkün olmadı ama ne kadar uzakta olursam olayım benim kalbim sayın Erdoğan ve Türk halkı ile beraberdir."

Hastane günlük 35 bin hastaya hizmet verebilecek

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, günlük 35 bin ayaktan hasta alabilecek ve 500 özellikli ameliyat yapılabilecek kapasiteye sahip.

Erişkin, Çocuk, Travma ve Kadın Doğum olmak üzere 4 ayrı acil servisi bulunan hastanede 725 poliklinik odası, 3'ü hibrit toplam 90 ameliyathanesi bulunuyor. Hastane 107 branşta hizmet verecek.  

Çam ve sakura ne demek?

Açılışı yapılan şehir hastanesinin adı olarak belirlenen çam ve sakura isimleri birçok kişi tarafından merak edildi. Japonca bir kelime olan Sakura'nın Türkçesi "Kiraz Çiçeği" anlamındadır. Sakura, meyve vermeyen bir tür "Kiraz Ağacı"dır. Prunus cinsinden birkaç ağacın herhangi birinin çiçeğidir. Sakura Japon kültüründe büyük bir öneme sahip olup Japonya'nın ulusal simgelerinden biridir.

Çam, Pinaceae (çamgiller) familyasından Pinus cinsinden orman ağaçlarını içeren iğne yapraklı türlere verilen isimdir.

Türkiye'de hepsinin kısa sürgünleri iki yapraklı olan beş çam türü bulunur; sarıçam, karaçam, Halep çamı, kızılçam ve fıstık çamı. Çamlar sonbaharda yapraklarını dökmezler.  (İLKHA)

basaksehir-cam-ve-sakura-sehir-hastanesi.jpg

basaksehir-cam-ve-sakura-sehir-hastanesi-001.jpg

basaksehir-cam-ve-sakura-sehir-hastanesi-002.jpg

basaksehir-cam-ve-sakura-sehir-hastanesi-003.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.