29 Mart 2024
  • İstanbul11°C
  • Ankara12°C
  • İzmir14°C
  • Antalya16°C

BATMAN BASIN KONSEYİ BİLGİ GÜVENLİĞİ SEMİNERİ DÜZENLEDİ

Batman Basın Konseyi 'Bilgi Güvenliği Yönetim Danışmanlığı' Projesi kapsamında Eğitmen Önder Aydın tarafından Batman Basın Konseyi üyelerine ‘Bilgi Güvenliği Semineri’ verildi.

Batman Basın Konseyi Bilgi Güvenliği Semineri düzenledi

18 Aralık 2021 Cumartesi 15:03

DİKA ile yapılan proje kapsamında yapılan ve üç gün süren seminerin finali Batman Real Konak Hotel’de yapıldı. Seminere Batman Basın Konseyi Başkan Yardımcısı Veysi Demir, Batman Basın Konseyi yönetim kurulu üyeleri ve Batman’daki yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

Bilgi paylaşımı, veri güvenliği vb. konularda soru-cevaplı ve interaktif bir şekilde yapılan seminerde basın mensuplarının dikkat edeceği konularla ilgili önemli bilgiler verildi.

onder-aydin.jpg

Eğitim programı ile ilgili konuşan Yönetim Sistemi Danışmanı Önder Aydın şunları kaydetti: “Arkadaşlar bugün burada bir toplantı yaptık bir eğitim yaptık daha doğrusu. Bu eğitim DiKA’nın vermiş olduğu, Batman Basın Konseyi Derneği ve onun üyeleri ile ilgili bilgi güvenliği yönetim sistemi ile ilgili bir eğitim. Tabi biliyorsunuz bu son dönemde 2016’da çıkan bir kanun var. Kişisel verilerin korunması kanunu var.  Bu kanun kapsamı da bilgi güvenliği dâhilinde. Dolayısıyla biz bugün arkadaşlarımıza hem kişisel verilerin korunması hem de bilgi güvenliğinin gazetelerde ve konsey yapısında nasıl uygulanacağı ile ilgili bir eğitim yaptık. Bunun için DİKA’ya özellikle destek verdiği için teşekkür ediyoruz. Bize de bu eğitim verme fırsatı sağladıkları için ayrıca teşekkürlerimizi iletiyoruz. Dilerim arkadaşlarımıza bir faydası olmuştu. Bundan sonraki süreçte bu bilgi güvenliği yönetim sisteminin kurulması aşamasında danışmanlık hizmetlerimiz de devam edecek. Proje kapanana kadar sizlerleyiz teşekkür ederim.”

batman-basin-konseyi-veysi-demir.jpgProgram ile ilgili açıklama yapan Veysi Demir’de, “DİKA ile yaptığımız işbirliği kapsamında üç gün süren güzel bir çalışmamız oldu. Bizler ve üyelerimizin faydalandığı bu program devam edecektir. DİKA’ya, Önder hocamıza ve katılımcı meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz.  Ayrıca yakın ilgilerinden dolayı Real Konak Hotel personeli  ve müdür Sinan Sarı beye teşekkür ederim” diye konuştu.

batman-basin-konseyi-bilgi-guvenligi-semineri.jpg

batman-basin-konseyi-bilgi-guvenligi-semineri-001.jpg

batman-basin-konseyi-bilgi-guvenligi-semineri-002.jpg

batman-basin-konseyi-bilgi-guvenligi-semineri-003.jpg

batman-basin-konseyi-bilgi-guvenligi-semineri-004.jpg

onder-aydin-001.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.