18 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara23°C
  • İzmir23°C
  • Antalya22°C

BATMAN VALİSİ ŞAHİN: “VAKA SAYILARINDA ÜÇTE BİRLERE DÜŞMÜŞ DURUMDAYIZ”

Batman’da, Vali Hulusi Şahin başkanlığında pandemi tedbirleri değerlendirme ve koordinasyon toplantısı yapıldı.

Batman Valisi Şahin: “Vaka sayılarında üçte birlere düşmüş durumdayız”

11 Eylül 2020 Cuma 09:33

Vali Şahin’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, Covid-19 salgınına karşı alınan ve alınması gereken tedbirler görüşüldü. 

Konuşmasında Batman’da vaka sayılarında ciddi bir düşüşün olduğunu belirten Şahin, “Filyasyon ekiplerinin yanında başka denetim ekipleri de kurduk. Yapılan bu sıkı denetimler sonucunda şu anda vaka sayılarında üçte birlere düşmüş durumdayız. Ama bu düşüşü sürdürmek için kararlı bir şekilde denetimlerimizi artırarak devam etmeliyiz. Minibüs denetimleri sıkı bir şekilde yapılacak, ayakta yolcu alınmasına asla izin verilmeyecek ve kısıtlamalara uymayanlar hakkında gerekli cezai işlem yapılacak. Belediye otobüslerinde ise koltuk sayısı azaltılmış ayakta yolcu sayısı belirlenerek ve kurallara kesinlikle uyulacak.” dedi.

Her gün sahada olacağını vurgulayan Şahin, “Mevsimlik işçilerin Batman’a dönüşlerinde kesinlikle PCR testinin yapılması için gerekli çalışmaları yapalım. 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızı kontrol etmeliyiz ve onların da evde kalmalarını sağlamalıyız. Gerek mahalle denetim ekipleri, gerek filyasyon ve diğer ekiplerimiz çok başarılı işler yapıyorlar. İlimizde vaka sayılarında düşüş sağlanmışsa bu ekiplerimizin başarılı çalışmalarının sayesindedir. Covid-19 olan ve temaslı insanları evlerinde tutuğumuz sürece bulaş riskini ortadan kaldırmış oluyoruz. Ben bu günden sonra her gün sahada olacağım, tüm ekiplerin sahada olmasını istiyorum.” diye konuştu.(İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.