29 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C
  • İzmir25°C
  • Antalya26°C

BATMAN’DA 6-7 EKİM SALDIRILARINA İLİŞKİN OPERASYON: 30 GÖZALTI

Batman’da PKK/KCK talimatları doğrultusunda Kobani olayları bahanesiyle 2014'te düzenlenen saldırılara ilişkin yürütülen soruşturmada aralarında Kozluk Belediyesi Eşbaşkanı Nazime Avcı’nın da olduğu 30 kişi gözaltına alındı.

Batman’da 6-7 Ekim saldırılarına ilişkin operasyon: 30 gözaltı

28 Kasım 2020 Cumartesi 17:06

Batman İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında PKK/KCK Silahlı Terör Örgütü talimatları doğrultusunda 6-7 Ekim 2014 (Kobani olayları) tarihinde ilimizde meydana gelen yasadışı toplumsal olaylara ilişkin elde edilen yeni bilgi ve belgeler doğrultusunda söz konusu olaylara karıştığı tespit edilen 30 şüpheli şahsa yönelik saat 06.00 itibari ile yapılan eş zamanlı Şehit Birol Öztekin-2 operasyonunda 27 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.” denildi.

Açıklamada, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal, suç unsuru fotoğraf ve doküman, bir pompalı tüfek, 2 tabanca, ve bir AK-47 marka kaleşnikof uzun namlulu tüfek ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamanın devamında ise bugün Kozluk İlçe Emniyet Müdürlüğünce PKK/KCK’ye işbirlikçilik yaptıkları belirtilen şahıslara yönelik operasyonda 3 kişinin yakalanarak gözaltına alındığı kaydedildi.(İLKHA)





Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.