20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara16°C
  • İzmir17°C
  • Antalya17°C

BATMAN'DA EĞİTİME DOĞALGAZ ENGELİ

Batman'da doğal gaza uyumlu yapılan üç okula doğal gazın çekilmemesi birçok öğrencinin hastalanmasına neden olmasına tepki gösteren veliler sorunlarını çözecek yetkili bulamadıklarını söyledi.

Batman'da eğitime doğalgaz engeli

21 Kasım 2022 Pazartesi 16:44

Batman merkez Petrolkent Mahallesi'nde bulunan Sakarya İlkokulu, Damla Anaokulu ile Atatürk Anadolu Lisesi ve lojmanlarının kazan dönüşümleri yaz ayından beri doğalgaza uyumlu bir hale getirildiği halde doğal gaz bağlantısının yapılmaması öğrencileri mağdur ediyor. 

Bir kısım öğrenci velisi çocuklarını okula gönderirken sıkı bir şekilde giydirdikleri halde üşüttüklerini bir kısım veli ise çocuklarının ısınması için evde bulunan elektrikli sobaları okula getirerek çocuklarının ısınmasına yardımcı olmaya çalıştıklarını belirtti.

Doğal gaz boru hattınının okullarına 700 metre yakınına kadar gelmesine rağmen üç aydır hiçbir yetkilinin ilgilenmemesinden dolayı çocuklarının soğuk hava şartlarında ders işleyemez hale geldiğini ifade eden Sakarya İlkokulu Aile Birliği Başkanı Selim Dal, birçok öğrencinin bu durum karşısında hastalandığına dikkat çekti. 

"Okulumuza sahip çıkan yetkili yok"

Dal, "Çocuklarımız burada soğuktan donuyor. Diyeceksiniz niye? Ve bu zamanda olur mu? Maalesef oluyor. Burası Batman'ın kenar mahallesi ve sahip çıkan kimse yok. Birbirimizi hiç kandırmayalım, çünkü çocuklarımız okula geldiği zaman donuyorlar. Çünkü okulumuzda doğal gaz yok. Eski okulumuzu yıktılar ve yeni okul yaptılar. Burada toplamda 3 okul var. Ve üç okulun eski ısınma sistemini yıkıp doğal gaz çektiler. Doğal gaz borusu okulumuza 700 metre uzaklıktadır ama üç aydır ilgilenen kimse olmadığı için 700 metreyi aşıp doğal gazımızı çekmiyorlar." ifadelerini kullandı.

"Okulumuz doğal gaza uyumlu yapıldı ama doğal gaz yok"

Kenar mahalle oldukları için kimsenin sorunlarıyla ilgilenmemesinden şikâyetçi olan Dal, "Konuyu okul müdürümüze söylüyoruz, okul müdürümüz İl Milli Eğitime bildiriyor. İl Milli Eğitim ise 'doğal gaz şirketi ilgilenmiyor' diyor. Şirket ise Batman Valiliğine yönlendiriyor. Yani bu sorunumuzla hiç kimse ilgilenmiyor. Bütün veliler sınıflara elektrikli soba getirmek zorunda kalıyor. Sınıflar da bir elektrikli sobayla ısınmıyor. Yani şu anda okulu ısıtacak hiçbir şey yok. Sebebi de doğal gazın olmamasıdır. Okul doğal gaza uyumlu yapıldı ama doğal gaz yok. Böyle olunca da birçok sınıfın yarısından fazlası hasta durumdadır. Her gün çocuklar hasta oldu diye veliler okula çağrılıyor. Hatta öğretmenlerin bile yarısı hasta durumdadır. Bu şekilde çocuklarımız eğitimlerinden geri kalıyorlar. Buradan sayın valimize çağrıda bulunmak istiyoruz; lütfen çocuklarımıza sahip çıkın ve doğal gaz sorunumuza çözüm bulun." dedi.

"Çocuklarım donmasın diye sınıfına elektrikli soba getirdim"

Okulda doğal gaz olmadığı için çocuğunun sınıfına elektrikli soba getirdiğini ifade eden öğrenci velisi Asiye Uçar, "Çocuğumun sınıfına elektrikli soba getirdim. Çünkü çocuklarımız okulda üşüyor. Birinci sınıfa giden kızım, üçüncü sınıfa giden bir oğlum var ve hiçbir şeyle ısınamıyorlar. Donmamaları için mecburen elektrikli soba getirdim. Tatilden önce bir çocuğum soğuk aldığı için okula gitmedi. Diğeri de boğazım ağrıyor dedi ama zorla da olsa okula gönderdim. Okulumuzda doğal gaz yok, kömür yok hatta ısıtacak hiçbir şey yok. Ya okulun doğal gazını yapsınlar ya da eski sitemi geri getirsinler." diye konuştu.

"Çocuklarımız sürekli hasta oluyorlar"

Bir diğer veli Çiğdem Atalay ise sınıfın soğuk olmasından dolayı çocuklarının sürekli hastalandığını belirterek şunları söyledi: "Havalar çok soğudu ama çocuklarımızın okulunda doğal gaz olmadığı için okulu ısıtacak hiçbir şey yok. Sınıfa bir elektrikli soba koymuşlar ama sınıfı ısıtmadığı için çocuklarımız sürekli hasta oluyorlar. Okulumuzun doğal gaz sorununun çözülmesini istiyoruz." (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.