28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C
  • İzmir25°C
  • Antalya20°C

BATMAN’DA ESNAF ODASINDAN MÜLK SAHİPLERİNE KİRA ÇAĞRISI

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, kira artışlarının esnafı çok zor durumda bıraktığını belirterek mülk sahiplerine çağrıda bulundu.

Batman’da esnaf odasından mülk sahiplerine kira çağrısı

23 Haziran 2022 Perşembe 10:17

 

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Batman’da ziyaret ettiği esnafın sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Ziyarette esnafın sıcak ilgisiyle karşılanan Çiftçi, esnafın taleplerini not aldı.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Çiftçi, her hafta esnaf ziyareti yaptıklarını, esnafın sorun ve taleplerini dinlediklerini söyledi.

Batman’da esnaf odasından mülk sahiplerine kira çağrısı

Esnafın en büyük sıkıntılarından birinin fahiş kira artışları olduğunu belirten Çiftçi, bu durumun esnafın adeta belini büktüğünü ifade etti.

Yüksek kira artışlarının esnafı kepenk kapatma noktasına getirdiğini vurgulayan Çiftçi, mülk sahiplerine esnafa kira noktasında destek çıkması çağrısında bulundu.

“Esnaflarımızın genel sıkıntısı kira artışlarıdır”

Mülk sahiplerinin kiracılara yardımcı olması gerektiğini kaydeden Çiftçi, “Düzenli olarak esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. Bugünde Bankalar Caddesi üzerindeki esnafımızı ziyaret ettik. Onların hal hatırlarını sorduk. Taleplerini not aldık. Esnaflarımızın genel sıkıntısı kira artışlarıdır. Mülkiyet sahipleri kirayı çok fazla artırmıştır. Esnaflarımız bu konuda çok muzdariptir. Buna yetkililer, mülk sahipleri ve esnaflar birlikte bir çözüm bulması lazım. Çünkü bu büyük bir sıkıntıdır.” dedi.

Batman’da esnaf odasından mülk sahiplerine kira çağrısı

“Esnaf için kira çok önemli”

Kiraların esnaf için büyük bir gider olduğuna işaret eden Çiftçi, “Pandemiyi el birliğiyle atlattık. Kira artışlarındaki bu sıkıntıyı da beraber aşmamız lazım. Esnaflar için kira çok önemlidir. İş olmasa dahi kira az olursa esnaflarımız bir şekilde idare eder ama maliyetler o kadar çoğaldı ki esnaflarımız bunun altından kalkamaz oldu. Mülk sahipleri de esnaflara baskı kurarsa durum çok daha zor olur. Bu krizi beraber aşmamız lazım.” diye konuştu.

Batman’da esnaf odasından mülk sahiplerine kira çağrısı

“Ne mülk sahipleri ne de kiracılar mağdur olsun”

Mülk sahiplerini kira artışlarında vicdanlı, makul davranmaya çağıran Çiftçi, şöyle devam etti:

“Bu krizi güzel bir şekilde beraberce atlatmazsak bu iş olmaz. Ne mülkiyet sahibinin ne de kiracının mağdur olmasını istiyoruz. Esnaflarımız ayrıca maliyetlerin artışından, elektrik fiyatlarından, nakliye giderlerinden muzdariptirler. Daha önce İstanbul’dan 8 bin liraya gelen bir tır, şu anda 25-30 bin liraya geliyor. Maliyetler çoğaldı, kiralarda artış oldu, esnaf ne yapsın? Esnaf da mecburen bu artışları bu sefer satışa yansıtmak zorunda kalıyor. Özellikle mülkiyet sahiplerinin kira artışlarında daha duyarlı ve hassas davranmasını istiyoruz. Fahiş kira artışı yapmamalarını istiyoruz.”(İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.