28 Mart 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara20°C
  • İzmir23°C
  • Antalya22°C

BATMAN'DA HASTANELER BİRLEŞTİRİLİP EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNE DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu yaptığı yazılı açıklamada, Batman Bölge Hastanesinin yeni Kadın Doğum Hastanesi ile birleştirilerek 810 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne dönüştürüldüğünü söyledi.

Batman'da hastaneler birleştirilip eğitim ve araştırma hastanesine dönüştürülüyor

20 Kasım 2020 Cuma 22:25

Yeni hastanenin tıp fakültesinin temelini oluşturacağını vurgulayan Pamukçu, "Bugün imzalanan kararla Batman Bölge Hastanesi yeni Kadın Doğum Hastanesi ile birleştirilerek 810 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne dönüştürüldü. Bu kararla ilimizin ilk 3'üncü basamak hastanesi olacak yeni hastanemiz tıp fakültemizin temelini oluşturacak, daha önceden ilimizde bulunmayan birçok özellikli hizmet birimi doğal olarak Batman'ımıza tanımlanacaktır." dedi.

Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ilin sağlık turizminin de gelişmesine sebep olacağını ifade eden Pamukçu, "Ayrıca ilimizden, sevk gereklilikleri en aza indirgenecek sağlık turizminin de ilimizde gelişmesini sağlayacaktır. İlimizde bulunmayan uzmanlık dallarında hekim ve sağlık çalışanı istihdamlarını oluşturacaktır. Bununla birlikte ilimizin içinde bulunduğu bu konudaki nitelikli sağlık hizmeti verme potansiyelini daha da ileriye taşıyacaktır." diye konuştu.(İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.