28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C
  • İzmir26°C
  • Antalya20°C

BATMAN'DA "YAYA GEÇİDİ NÖBETİ ETKİNLİĞİ" YAPILDI

İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz Şubat ayında "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla başlatılan kampanya devam ediyor. Batman Valiliği öncülüğünde "Yaya Geçidi Nöbeti Etkinliği" ile trafikte yayaların önceliğine dikkat çekildi.

Batman'da "Yaya Geçidi Nöbeti Etkinliği" yapıldı

02 Ekim 2019 Çarşamba 15:45

Batman Valiliği öncülüğünde "Yaya Geçidi Nöbeti Etkinliği" adı altında bir program gerçekleştirildi.

Yapılan uygulamada Batman’da binin üstünde personel görev alırken, Türkiye çapında ise 200 bin civarında personel yer aldı. Uygulama, kent genelinde birçok noktada gerçekleştirildi.

Pınarbaşı Mahallesinde düzenlenen etkinliğe katılan Batman Valisi Hulusi Şahin, konu ile ilgili basına açıklamada bulundu.

Şahin, "Eğer ışıklı tabelalar varsa yayalar trafik ışıklarına uyacak. Trafik ışıkları yoksa yaya geçidi varsa yaya geçidinin olduğu yerde yaya geldiği zaman araçlar yayaya yol verecekler. Bu kuraldır ve bu kurala uyacağız. Türkiye'de 81 ilde tam 20 bin yaya geçidinde tam 200 bin polis memuru ile beraber bu uygulamayı eş zamanlı olarak yapıyoruz. Hedefimiz yaya öncelikli alanların yayalara ait olduğunu herkese hatırlatmak." dedi.

"Her bir Batmanlının bu işe sahip çıkmasını istiyoruz"

Yaya öncelikli alanlara dikkat çekmek için devamlı etkinlikler yapılması gerektiğini belirten Şahin, "Yayalarımız yaya geçitlerini kullanacaklar. Kontrolsüz olarak her yerden yola atlamayacaklar. Hem sürücülerimiz yaya geçidinde yayalara yol verecek. Bunu devamlı tekrarlayacağız. Bu konunun okullarda da işlenmesi gerekir. Sürücü kursları bu konuda çok önemli işlev görüyor. Trafik polislerimiz ile jandarma trafik ekiplerimizle beraber bu hususta çalışacak ve gerekirse cezai uygulama da yapılacak. Cezai işlemlerle ilk etapta birinci elden engelleyeceğiz ama bu işin kalıcı çözümü insanların hakkına müdahale etmemeyi kendine ilke edinen insanlarla olur. Başkasına saygı gösterecek. Dinimiz 'Müslüman bir başkasının hakkını savunan onun davranışlarından başkalarının emin olduğu kişilerdir' diyor. Demek ki başkasının hakkına riayet edeceğiz. Yapmamız gereken budur. Her bir Batmanlının bu işe sahip çıkmasını istiyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.