29 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C
  • İzmir25°C
  • Antalya26°C

BATMAN'DAKİ ŞEHİR İÇİ ULAŞIM SORUNUNA HÜDA PAR'DAN TEPKİ

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, ​Batman Belediyesinin şehir içi ulaşımda güzergâh değişikliğine gitmesinin büyük mağduriyetlere neden olduğunu kaydetti.

Batman'daki şehir içi ulaşım sorununa HÜDA PAR'dan tepki

01 Ekim 2019 Salı 13:50

​Batman Belediyesinin şehir içi ulaşımda güzergâh değişikliğine gitmesinin büyük mağduriyetlere neden olduğunu belirten HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, otobüs sayısının artırılarak bu mağduriyetlerin giderilebileceğini söyledi.

Ulaşım konusunda ciddi sıkıntılar yaşayan Batman halkının mağduriyeti, Belediyenin  güzergâh değişikliğine gitmesiyle daha da arttı. Belediye, alt yapıyı hazırlamadan ve yeterli otobüs tahsisine gitmeden güzergâhları değiştirince halk büyük sıkıntı ve mağduriyet yaşamaya başladı.

Halktan bu konuda kendilerine yoğun şikâyet geldiğini belirten HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, bu duruma tepki gösterdi. Belediyenin halkı mağdur etmekten vazgeçmesi gerektiğini belirten Şahin, mağduriyetin giderilmesi için otobüs sayısının artırılması gerektiğini, Batman Belediyesinin gelirinin bunu karşılamaya yettiğini söyledi.

"Halk balık istifi şeklinde yolculuk yapıyor"

Kentte ulaşımın ciddi sorun haline geldiğini dile getiren Şahin, "Batman Belediyesinin son günlerde yaptığı güzergâh değişikliklerinde zaten büyük sorun teşkil eden toplu ulaşım konusu daha ciddi bir sorun olmaya başladı. Vatandaşlar bu konuda bize ciddi şikâyetlerde bulunuyorlar. Bu güzergâh değişikliğiyle birlikte halkımızın kafası tamamen karışmış durumda, vatandaşlarımız güzergâhını bilmiyor. Batman Belediyesi yeterli derecede de otobüs bulundurmadığı için halk adeta balık istifi şeklinde belediye otobüslerine binmek durumunda kalmıştır." dedi.

"Belediyenin geliri gayet iyidir"

Otobüs yetersizliği nedeniyle halkın ulaşımda büyük sıkıntılar çektiğini belirten Şahin, "Belediye otobüsünde yaşanan sıkıntıdan kurtulmak için şehir içi yolcu minibüsleriyle yolculuk etmeye çalışan halkımız daha beter bir durumla karşılaşıyor. Batman Belediyesinin geliri gayet iyidir. İller Bankasından gelen gelirin dışında TPAO, TÜPRAŞ gibi kurumlardan aldığı vergilerle Batman Belediyesi gelirini bir hayli artırmaktadır. Buna rağmen Batman Belediyesi yeteri kadar belediye otobüsü bulundurmadığı için halkımız ulaşımda büyük sıkıntı çekmektedir." diye konuştu.

"Halkın menfaati düşünülmezse ‘kaş yapayım’ derken göz çıkarırsınız"

Özellikle okulların dağıldığı saatinde otobüslerde çok ciddi bir izdihamın yaşandığına işaret eden Şahin, şunları söyledi:

"Bir güzergâh değişikliği yapılmış, buna aktarmalı bir sistem getirilmiş. İsteyenler belediye civarında ikinci bir otobüse aktarmalı olarak binebiliyorlarmış. Fakat bunun bir altyapısı yok. Vatandaşlar güneşin altında 45 dakika beklemek zorunda kalıyorlar. Önümüz kış. Bu insanlar yağmurun, karın altında beklemek zorunda kalacaklar. Bir plan, proje yapılmadan önce onun zemini hazırlanmazsa, halkın menfaati düşünülmezse ‘kaş yapayım’ derken göz çıkarırsınız ve halkı daha fazla mağdur etme durumu söz konusu oluyor."

"Artık bu halkı mağdur etmeyin!"

Belediyenin ivedi bir şekilde otobüs sayısında artışa gitmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, "Belediyenin geliri yeterince mevcuttur. Kaç otobüs gerekiyorsa bu otobüs sayısını çoğaltarak halkı bu sıkıntıdan kurtarmaları gerekiyor. Yazıktır, günahtır. Bu insanlar belediyeyi size teslim ediyor. Kaç dönemdir üst üste belediye sizde. Ama ne yazık ki bu halkın rahatı için hiçbir proje geliştirmiyorsunuz. Batman halkı adına diyoruz ki, artık bu halkı mağdur etmeyin. Yeteri kadar belediye otobüsleri alınıp halkın hizmetine sunulması gerekiyor. Bu halk sizden gerçekten insancıl bir belediye hizmeti görsün." ifadelerini kullandı.(İLKHA)









Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.