23 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara19°C
  • İzmir25°C
  • Antalya18°C

BBD: “GAZETECİLERE DESTEK VERİLMELİ”

Batman Basın Derneği (BBD) Başkanı Cebrail Uyanık, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde tüm gazete emekçilerinin gününü kutladı ve basın emekçilerine destek verilmesini istedi.

BBD: “Gazetecilere Destek Verilmeli”

09 Ocak 2023 Pazartesi 12:13

Batman Basın Derneği (BBD) Başkanı Cebrail Uyanık, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

''GAZETECİLER FİİLİ YIPRANMA PAYINDAN YARARLANMALI''

Çalışma yeri, zamanı belli olmayan ve fiilen tatil hakkı bulunmayan tek meslek sahibi basın emekçileri olduğunu belirten BBD Başkanı Cebrail Uyanık, ''Gazetecilerin elinde kalan, belki de tek kazanım olan fiili yıpranma payından 5953 sayılı yasaya göre çalışan tüm meslektaşlarımız yararlandırılmalı. Zor şartlarda, özveriyle görev yapan basın emekçileri daha iyi şartlarda çalışmayı hak ediyor ve bu yasadan bir an önce gazeteciler faydalanmalıdır'' dedi.

''BASIN ACİLEN DESTEKLENMELİ''

Batman Basın Derneği (BBD) Başkanı Uyanık, Gazeteciliğin kamu yararına yapılan bir iş olduğunu ve bu nedenle basının da özgür ve bağımsız olması gerektiğine dikkat çekti. Uyanık, “Habercilik aynı zamanda ticari bir faaliyet. Gazetecilik de profesyonel bir meslek. Gerek medya sahiplerinin gerekse de gazetecilerin objektif, dengeli, doğru ve tarafsız habercilik yapabilmesi için düzgün bir gelire ve finansal sürdürülebilirliğe ihtiyaçları var. Bu bağlamda basın yayın organları içerisinde çalışan muhabirinden, sayfa editörüne, yazarlarından, matbaada çalışan tüm emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, hayatlarında sağlık ve başarılar dilerim ” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.