18 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara15°C
  • İzmir17°C
  • Antalya16°C

BELÇİKA'DA GÖZALTINDA ÖLEN GENÇ İÇİN GÖSTERİCİLER AYAKLANDI

Ülkede, Afrika kökenli bir gencin polis tarafından gözaltına alındıktan sonra karakolda hayatını kaybetmesini protesto edenler, Belçika Kralı Philippe'in aracını taşladı.

Belçika'da gözaltında ölen genç için göstericiler ayaklandı

13 Ocak 2021 Çarşamba 23:20

 

Polis, Brüksel'in kuzeyindeki tren istasyonu yakınında cumartesi gecesi İbrahima Barrie'yi, Coronavirus (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbirlere uymadığı gerekçesiyle gözaltına almak istemiş, Barrie'nin ise cep telefonuyla polislerin videosunu çektiği, daha sonra koşarak kaçtığı belirtilmişti.

Kısa süre sonra yakalanıp karakola götürülen Barrie'nin bir saat sonra bilincini kaybettiği ve götürüldüğü hastanede hayatını kaybettiği açıklanmış ve gencin ölümü hakkında savcılık soruşturma başlatmıştı.

"İbrahima Barrie" adlı 23 yaşındaki gencin cumartesi gecesi gözaltındayken ölmesi üzerine Brüksel'in kuzeyindeki tren istasyonu civarında bulunan karakol yakınında toplanan yüzlerce kişi, polisi protesto etti.

Gösteriler sırasında sloganlar atan göstericilerin bir bölümünün polise taş atarak taşkınlık yapması üzerine olaylar büyüdü. Polisin tazyikli su sıkarak müdahale ettiği göstericilerden bir grup ara sokaklara dağıldı. Göstericilerden bazıları, yakınlardaki bir başka polis merkezinin girişini, civardaki bir aracı ve bazı çöp kutularını ateşe verdi.

Göstericiler, birçok polis aracının camlarını kırarken, bazı göstericiler de bölgedeki para çekme makineleri ve mağazalara zarar verdi.

Protestoların devam ettiği sırada bölgeden geçen Belçika Kralı Philippe'in aracına da göstericiler tarafından taş atıldı. Kral Philippe'i taşıyan araç, hızla olay yerinden uzaklaşırken Kral Philippe'in o sırada araçta olup olmadığı bilinmiyor.

Olaylar sırasında polisin müdahalesi ile yaralananlar ambulansla hastaneye kaldırıldığı, çok sayıda göstericinin ise gözaltına alındığı öğrenildi. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.