20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara13°C
  • İzmir16°C
  • Antalya19°C

BİLGİ GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ EĞİTİM VE UYGULAMA PROGRAMININ İKİNCİ ETABI YAPILDI

Batman Basın Konseyi 'Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Eğitim Uygulama' Projesi kapsamında, İşletme Danışmanı M. Önder Aydın’ın sunumuyla yapılan ‘Bilgi Güvenliği’ çalışmalarının ikinci etabı tamamlandı.

Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Eğitim ve Uygulama Programının İkinci Etabı Yapıldı

12 Şubat 2022 Cumartesi 21:07

DİKA ile yapılan proje kapsamında, programın ilk etabı teorik eğitimler olarak yapılmıştı. İkinci etap ise Real Konak Hotel Konferans Salonunda uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

Seminere Batman Basın Konseyi Başkanı Ercan Arslan, yönetim kurulu üyeleri ve Batman’daki yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı. 

Dört gün süren seminerin ikinci etabında,  Bilgi Güvenliği envanterinin çıkarılması, risk analizi ve bilgi güvenliği ile ilgili uygulamaların talimatlara dökülmesi gibi çalışmalar yapıldı.

Eğitim programı hakkında bilgi veren İşletme Danışmanı M. Önder Aydın, "Bugünkü çalışmamız, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA)’nın vermiş olduğu proje desteğine bağlı olarak Bilgi Güvenliği Yönetim Sisteminin, Batman Basın Konseyi’ne ve konsey üyesi gazetecilere anlatılması ve uygulamalar ile ilgilidir. Programın ilk etabında Bilgi Güvenliği Yönetimi ile ilgili teorik bilgileri verdik ama bu seferki program ise dört günlük bir programı kapsıyor ve tamamen uygulamalara yönelik. Bilgi Güvenliği envanterinin çıkarılması, risk analizlerinin yapılması, bilgi güvenliği konusunda uygulamaların talimatlara dökülmesi, bilgi güvenliği politikalarının tartışılması gibi çalışmalarımız oldu.  Bu program sonrasında uzaktan desteğimiz yine devam edecek ancak, resmi programımız sonlanmış olacak. Dolayısı ile bu projedeki son program olacak. Bu dört günlük programda özellikle bilgi varlıkları envanterinin çıkarılması hem Batman Basın Konseyi için, hem de basın kuruluşları için çıkartılacak. Daha sonra bu bilgi varlıkları üzerinden bir risk analizi çalışması yapacağız. Risk analizi çalışmasıyla birlikte, bilgi güvenliği için yapılması gereken işler, iyileştirme çalışmalarını bir eylem planı içerisinde ortaya koyacağız. Daha sonraki süreçlerde de bunlar izlenecek ama kuruluşlar tarafından izlenecek. Biz bugün bu yöntemin nasıl çalışacağını hem teorik hem de pratik olarak arkadaşlarla çalışacağız" diye konuştu.

Program ile ilgili açıklama yapan başkan Ercan Arslan’da “DİKA ile yaptığımız işbirliği kapsamında Aralık ayında üç gün süren bir çalışmamız oldu. Şimdi de projemizin ikinci etabı kapsamında dört gün süren uygulamalı eğitim semineri düzenledik. Bizler ve üyelerimizin faydalandığı bu projeye destek veren DİKA’ya, Önder hocamıza ve katılımcı meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz.  Ayrıca yakın ilgilerinden dolayı Real Konak Hotel personeli  ve müdür Sinan Sarı beye teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Seminer, İşletme Danışmanı M. Önder Aydın ile Real Konak Hotel müdürü Sinan Sarı’ya plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

batman-basin-konseyi-bilgi-guvenligi.jpg

batman-basin-konseyi-bilgi-guvenligi-004.jpg

batman-basin-konseyi-bilgi-guvenligi-005.jpg

batman-basin-konseyi-bilgi-guvenligi-006.jpg

batman-basin-konseyi-bilgi-guvenligi-007.jpg

batman-basin-konseyi-bilgi-guvenligi-008.jpg

batman-basin-konseyi-bilgi-guvenligi-009.jpg

batman-basin-konseyi-bilgi-guvenligi-010.jpg

batman-basin-konseyi-bilgi-guvenligi-011.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.