29 Mart 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara13°C
  • İzmir16°C
  • Antalya17°C

BİN 200 KİŞİNİN ATAMASI KURA İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları ile devlet korumasından yararlanmış gençlerin kamuya yerleştirilme kurası gerçekleştirildi.

Bin 200 kişinin ataması kura ile gerçekleştirildi

30 Haziran 2020 Salı 14:01

3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun Ek 1 inci maddesi ile 2828 sayılı Kanunun Ek 1 inci maddesi kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hak sahibi olduğu tespit edilen 274 şehit yakını, gazi ve gazi yakını ve devlet korumasından yararlanmış 926 gencin atama kurası noter huzurunda gerçekleştirildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca kuraya ilişkin yapılan açıklamada, şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarımızın atama kurasında, atama teklifleri yapılırken, atanmayı istedikleri ilk il tercihleri ile öğrenim durumlarının dikkate alındığı belirtildi.

Açıklamada, "İlgililerin atama işlemleri, yazıların kurumlara ulaşmasından itibaren başlayacak olup bundan sonraki süreçte istihdam hakkı sahiplerinin, kurumların atama işlemlerini tamamlamalarını müteakiben kendilerine tebliğde bulunmasını beklemeleri gerekmektedir." denildi.

Açıklamada, "Devlet korumasından yararlanmış gençlerimizin atama kurasında; 2828 sayılı Kanun kapsamında atama teklifi yapılan gençlerimizin, kamu kurum veya kuruluşuna başvurmaları ve atama için gerekli belgeler, belgelerin teslim edileceği yerler ve teslim süresi hakkında bilgi almaları gerekmektedir. Bu kapsamda atama teklifi yapılan gençlerimiz ile kamu kurum ve kuruluşlarına ilgili mevzuat gereği herhangi bir yazı gönderilmeyecektir." bilgisine yer verildi.

İlgililer, atama teklif sonuçlarına bugün saat 17.00 itibariyle https://kamusonuc.ailevecalisma.gov.tr/SonucSorgu adresinden ulaşabilecekler. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.