20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara9°C
  • İzmir16°C
  • Antalya21°C

BİTLİSLİ ANNELERDEN EVLAT NÖBETİ TUTAN AİLELERE DESTEK

Çocuklarının HDP tarafından dağa kaçırıldıkları gerekçesiyle Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret eden Bitlisli anneler, sürdürülen bu nöbeti desteklediklerini belirttiler.

Bitlisli annelerden evlat nöbeti tutan ailelere destek

13 Ekim 2019 Pazar 16:37

Bitlis’ten gelen anneler HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelere destek ziyaretinde bulundular.

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret eden Bitlisli anneler, Bitlis’teki STK’lar adına Diyarbakır HDP İl Binası önünde basın açıklaması yaptılar. Ziyaretçi anneler adına açıklamayı okuyan Cahide Uzunselvi, bu direnişin teröre en büyük darbeyi vuracak iradeyi ortaya koyduğuna yürekten inandıklarını söyledi.

Tarih sayfalarının Diyarbakır'daki anneleri saygıyla yazacağını belirten Uzunselvi, “Bulundukları şehirlerde siyasi ve toplumsal yalnızlaştırılmaları dâhil her şeyi göze almış, evlatlarının dönmesini isteyen anneler, ‘Başka canlar yanmasın’ diye çıktıkları yolda inşallah zafere ulaşacaklarıdır. Günlerdir yaşanan evlat nöbetlerinde tarifi imkânsız acılara şahit oluyoruz. ‘Evladımın ölüsüne bile razıyım diyen annelerin masum ve insani direnişlerinin yanında olmak hepimizin boynunun borcudur.”dedi.

Anne acısının etiketi olmaz diyen Uzunselvi, Yerel, ulusal ve uluslararası kamuoyunu Diyarbakır’daki annelerin yanlarında olmaya davet ediyoruz. Ülkemizin refahına, geleceğine, birlik ve beraberliğine zarar vermeye çalışan tüm terör örgütlerine ve onların siyasi uzantılarına karşı yıllardır topyekûn mücadele içerisindeyiz. Tam 41 gündür Diyarbakır'da yeni ailelerin katılımıyla büyüyen bu sessiz çığlık, dünya üzerindeki terörün tümüne ‘Dur’ diye haykıran güçlü bir sese dönüştü.” İfadelerini kullandı.

Uzunselvi, “Duyduğumuz ‘Yeter artık’ feryadına destek vermek için safları sıklaştırmak, bir ve beraber olduğumuzu göstermek, evlatlarımıza ve geleceğimize sahip çıkmak hepimizin vicdani borcudur. Diyarbakır’da toplanan annelerin günlerdir hatta yıllardır süren mücadelesinde kadınlar olarak tek yürek ve tek dua olduk. Bu gün Bitlis sivil toplum kuruluşları olarak, Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan annelerin yanındayız." şeklinde konuştu.

Bitlisli annelerin yanı sıra Siirt’in Eruh ilçesine bağlı Okçular (Tirya) köyünden aşiret lideri Mehmet Acar ve aşiret mensupları destek ziyaretinde bulundular. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.