18 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara15°C
  • İzmir18°C
  • Antalya16°C

BİTLİS'TE HUSUMETLİ AİLELER BARIŞTIRILDI

Bitlis'in Güroymak ilçesinde geçtiğimiz yıl Çalış ve Şaşmaz aileleri arasında yaşanan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan husumet sonlandırıldı.

Bitlis'te husumetli aileler barıştırıldı

23 Haziran 2022 Perşembe 18:46

İki aile fertleri arasında yaşanan husumet, kanaat önderlerinin girişimiyle barışla sonuçlandı.

Güroymak Erentepe Mahallesi'nde bulunan Şeyh Masum Camii'nde düzenlenen barış töreni Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda konuşan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, dönem dönem üzücü olayların yaşandığını söyledi.

Çağatay, "Tabi bu olayların daha ileriye götürülmesi bizi daha çok üzüyor. Bitlis’te görev yaptığım süre boyunca çok sayıda barış törenine katıldım. Şimdi aileler büyüklük gösterdiler, tevazu gösterdiler. O günden bugüne kadar da Bitlis’in içinden ve dışından çok sayıda büyüğümüz, abimiz araya girdiler. Bu çabayı gösterenlerden Allah razı olsun. Allah hepinizin hayrını kabul etsin ve eğer varsa başka aileler arasında devam eden husumet, onları bitirmek de bizlere nasip olsun.” dedi.

Ayet ve hadislerle İslam'da barışın önemine dikkat çeken İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, barışa katkı sunan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Çalış ve Şaşmaz aile fertleri Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek barıştılar.

Barış törenine Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İbrahim Güven, İl Emniyet Müdürü Celal Özcan, Güroymak Kaymakamı Ramazan Cankaloğlu, kanaat önderleri, Çalış ve Şaşmaz aileleri fertleri ile vatandaşlar katıldı. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.