29 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara21°C
  • İzmir25°C
  • Antalya23°C

"CAMİLERİ HAYATIMIZIN MERKEZİNE ALMALIYIZ"

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik'i makamında ziyaret etti.

"Camileri hayatımızın merkezine almalıyız"

03 Ekim 2019 Perşembe 17:23

Camilerin ibadet mekânı olmakla birlikte sosyal dayanışmanın temellerinin atıldığı mekânlar olduğunu söyleyen HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, "Camileri hayatımızın merkezine alıp, tekrar bir ihya hareketi başlatmamız lazım." dedi.

İl Başkanı Göçer ve beraberindeki partili heyeti karşılayan Çelik, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, HÜDA PAR heyetine teşekkür etti.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ve camilerin öneminin ele alındığı ziyarette açıklamalarda bulunan Göçer, toplumsal dayanışmanın sağlanmasında camilerin fonksiyonun önemli olduğunu söyledi. "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle Gaziantep İl Müftülüğü'ne ziyarette bulunduklarını belirten Göçer, tüm Diyanet camiasının haftasını kutladı.

"Cami etrafında cem olmamız gerekir"

Camilerin sadece ibadet edilen mekânlar olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Göçer, "Toplum olarak cami etrafında cem olmamız gerekir. Müftülüğümüzün bu anlamda yaptığı bu tür çalışmaları gerçekten takdirle karşılıyoruz, çok teşekkür ediyoruz. İnşallah ileriki zamanlarda toplumumuz içinde bu tür çalışmaların, halkımızın da cami etrafında toplanmasıyla beraber faydalı olacağını düşünüyoruz." dedi.

"Camileri hayatımızın merkezine almalıyız"

Göçer, Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) cami yapılmasına büyük bir önem verdiğine işaret ederek, şunları söyledi:

"Peygamber Efendimiz Medine'ye gittiği zaman hemen ilk önce mescit inşa etmiştir. Demek ki bizim toplumumuzda özellikle Müslümanların cami merkezli çalışması lazım. Çalışmalarımız cami merkezli olmalıdır. Gerçekten fiziksel olarak çok güzel camilerimiz var. Erkekler, çocuklar, bayanlar ve gençler için kendi evlerimizden daha mükemmel bir cami ortamı var. Camileri en güzel şekilde süslüyoruz. Ama asıl süs cemaatimiz olmalı. Cemaatle camilerimizi süslemeliyiz. Camileri hayatımızın merkezine almalıyız. Camileri hayatımızın merkezine alıp, tekrar bir ihya hareketi başlatmamız lazım."

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çelik de, "HÜDA PAR Gaziantep İl Yönetimi olarak 'Camiler Haftası'nı da vesile yaparak müftülüğümüzü ziyaret ettiler. Gerçekten ben bu ziyaretten çok memnun oldum, bizi onurlandırdılar. Kendilerine çalışma, aile ve özel hayatlarında da başarılar ve gönül huzuru diliyorum. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi mekânsal olarak camilerden başlamak üzere daim etsin." temennisinde bulundu.

Çelik, "Camiler Haftası"nın iyi kutlanması gereken bir hafta olduğunu belirterek, tüm Müslümanların camilere sahip çıkması ve namazların da mümkün olduğu müddetçe camilerde kılınması gerektiğini belirtti.

Son yıllarda müftülük olarak "Cami Çocuk", "Cami Gençlik", "Cami Aile", "Cami Okul" ve "Çocuk Dostu Camiler" projeleri ile camileri yaşayan ve yaşatan camiler haline getirmek istediklerini belirten Çelik, bu kapsamda yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgi verdi.

Karşılıklı iyi temennilerin ardından HÜDA PAR heyeti müftülükten ayrıldı. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.