19 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara14°C
  • İzmir16°C
  • Antalya17°C

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ALTILI MASANIN ANAYASA TEKLİFİNE TEPKİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bunca tartışmanın ardından ortaya konan teklif metni, CHP ve masa arkadaşlarının ülkenin ve milletin geleceğine dair hiçbir hayallerinin, hiçbir vizyonlarının, hiçbir hazırlıklarının olmadığını teyit etmiştir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan altılı masanın anayasa teklifine tepki

30 Kasım 2022 Çarşamba 19:48

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Düzce depremine ilişkin, "Geçen hafta 5,9 şiddetinde depremle sarsılan Düzce’yi, Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan ettiğimizi açıklamak istiyorum. Böylece afet sonrası telafi ve ihya çalışmalarımızı daha hızlı, etkin şekilde yürütebileceğiz. Bir kez daha Rabb’im, ülkemizi ve milletimizi her türlü felaketten korusun diyorum." ifadesini kullandı.

Muhalefetin yeni yönetim sistemine ilişkin açıklamalarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Özellikle söylüyorum. Bunların parlamenter demokrasi, güçlendirilmiş parlamenter demokrasi palavralarına aldanmayın, buradan bir şey çıkmaz. Buradan bol bol, masada toplanıp dağılmak çıkar. İranlıların güzel bir atasözü var. ‘Oturdular, konuştular, dağıldılar.’ Bunların durumu bu." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin, yeni yönetim sistemiyle işin ruhuna uygun şekilde siyasette iki ittifaklı bir görünüm kazandığını belirtti.

Cumhur İttifakı’nın ilkeleri ve taraflarının gayet net, bir ortak hedef birlikteliğiyle milletin huzurunda olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Buna karşılık, diğer ittifak ise altılı masa olarak kamuoyu önüne çıkmakla birlikte henüz önünde arkasında daha kimlerin olduğu, hangi amaçlarla kurulduğu bilinmeyen amorf bir yapıdır. Biz en başından beri bu ittifaka kendileriyle eser ve hizmet siyasetinde, vizyonda, programda, projede yarışmak istediğimizi söyledik. Ama bunlar karşımıza, sadece tek vaatleri Türkiye’yi eski kötü günlerine döndürmek olan şekilsiz, omurgasız, arkaik bir projeyle çıkabildi. Unutmayın, AK Parti kurulana kadar Türkiye’de neler görmedik ki. Sekiz aylık, bir yıllık 16 aylık hükûmetler gördük mü? Bunlar bu kadar kısa sürede kuruldular, dağıldılar. Benim milletim bunları biliyor. Bu koalisyonlardan bu ülkeye bir fayda geldi mi? Gelmedi. Netice alabildik mi? Alamadık. Öyleyse unutmayın. Mümin, bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz. Biz bir daha sokulmak istemiyoruz."

Altılı masanın anayasa açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti iktidarıyla 20 yıldır istikrar, güven ve güçlü devletin olduğunu, bunu kendilerinin sağladığını anlattı.

"Bugüne kadar ne CHP’den ne de şürekasından ülkenin herhangi bir derdine derman, milletin herhangi bir yarasına merhem olacak hiçbir söze, teklife, adıma rastlanmadığını" söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Dünyanın en doğru, en güzel, en şahane işini de yapsak bizi takdir etmeyeceklerini alenen parlamentoda söylediler mi? Söylediler. Bunlar bu kadar beceriksiz. Alenen bunu söyleyenlerin becerebildikleri tek iş var, Anayasa değişikliği teklifi metni açıklamak. Eski Türkiye ipiyle indikleri kuyudan çıkarta çıkarta terör örgütünün güdümündeki partiyi kollayan, masanın etrafındakilere gülücük dağıtan ucube bir teklif çıkarttılar. Şöyle bir gözden geçireyim dedim. Ne var? Masanın etrafındakiler artı masanın altındaki. Bunlara ne verirsek mutlu olurlar, memnun olurlar buna çalışmışlar. Baştan aşağı incelediğiniz zaman bunu görürsünüz. Birisinin derdi kapanan belediyeler. Bundan sonra belediyeler kapatılmayacakmış. Öbürünün derdi ne? Hazine yardımları azmış. Dolayısıyla hazine yardımlarını en az 1’e çekip herkes buradan nasibini alacakmış. Herkese bir şey verelim. Bunu yapmak suretiyle oy toplayacaklarını zannediyorlar. Benim milletim bunu yutmaz. Çünkü benim milletim bu ülkeye, bu millete ve bu devlete ne gelecek buna bakar. Eğer, bugün ekonomide Türkiye bir kalkınmanın içindeyse, işte üçüncü çeyrekte de 3,9’u yakalayarak G-20 ülkeleri arasında ilk 5 içinde yer alıyorsa bu bir şey gösteriyor, Türkiye güçleniyor. Türkiye’nin yürüyüşünü durdurmak mümkün değil."

Market fiyatları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşa özellikle mağdur olmayacak şekilde ekonomik destekleri sürdürmeye devam edeceklerini ifade etti.

Burada ciddi bir sorun yaşadıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Özellikle medya. Yatıyorlar, kalkıyorlar, belli bazı isimleri ekrana çıkarmak suretiyle oradan market de market, market de market, yaptıkları iş bu. Gerek zincir marketler gerek diğer marketlerle alakalı, işte fiyatlar birisinde şöyle birisinde böyle, söyledikleri bu. Bu hafta yaptığımız kabine toplantısında da arkadaşlarımıza söyledim. Başta Ticaret Bakanlığımız olmak üzere kontrollerimizi daha da sıkılaştıracağız, daha da farklı hâle getireceğiz. Özellikle de bu fiyat farklılıklarını gidermenin yollarını şiddetle arayacağız. Bunun yanında bakıyorsunuz birçok birimlerde, ekonomide farklılıklar var. Kontrol mekanizmalarımızla, fiyat istikrar komitesini kurarak fiyat istikrar komitesi ile de bunların takibini yapacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin açıkladığı değişiklik tekliflerinin, insanların gerçek sorunlarına çözüm getirmek yerine altılı masanın taraflarının siyasi çıkarlarını korumayı ve halka tepeden bakan seçkinci zihniyeti yansıtan bir içeriğe sahip olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi orada sıfır virgüllü olanlar, 1 olanlar var. Onlara ‘senin sıfır virgül şu kadar ama yapacağımız bu değişiklikle sana da bir kıyağımız olacak’ diyorlar. Dolayısıyla burada el ele verip yola devam edeceğiz. Yaptıkları iş bu. Cumhur İttifakı’nın böyle bir sorunu yok. Cumhur İttifakı millete hizmet yolunda daha neler yapabiliriz bunun gayreti içerisinde." şeklinde konuştu.

Türkiye’yi darbe anayasası ayıbından kurtararak, yeni, özgürlükçü, sivil bir anayasaya kavuşturmak için uğraştıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tekliflerinin önünün ya Meclis safhasında çıkmaza sokularak ya da görmezden gelinerek hep kapatıldığına dikkati çekti. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.