28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara13°C
  • İzmir20°C
  • Antalya19°C

DAVUTOĞLU, AK PARTİ'DEN İSTİFA ETTİ

Eski başbakan Ahmet Davutoğlu, düzenlediği basın açıklamasıyla AK Parti üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.

Davutoğlu, AK Parti'den istifa etti

13 Eylül 2019 Cuma 14:06

​Eski başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Beysukent'teki çalışma ofisinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Davutoğlu, AK Parti için emeklerini ve bütün varlıkların ortaya koyduklarını ancak ihraç talebiyle karşı karşıya kalacaklarını hayal bile edemediklerini söyledi.

AK Parti'nin son yıllarda değer, söylem ve politikalardan uzaklaştığını, adaletten kalkınmaya her alanda sorunların baş gösterdiğini belirten Davutoğlu, AK Parti yönetiminin öncelikleri, söylemleri ve politikalarının değiştiğini savundu.

AK Parti içerisinde iç muhasebe, ortak akıl ve istişare kanallarının tamamıyla kapalı olduğu ve içeride bir dönüşüm imkanının kalmadığının ortada olduğunu belirten Davutoğlu, "Bu gelişmeler bize siyasi hayatımızda savunduğumuz temel ilkelerin ve hedeflerin her iyi niyetli eleştiriyi ve tavsiyeyi ihanet ve düşmanlık olarak gören mevcut yönetim altında, AK Parti'de gerçekleştirmenin imkanı kalmadığını göstermiş bulunmaktadır. İşletilen sürecin tüzük kurallarının uygulandığı hukuki bir işlem değil, sonucu baştan yazılmış bir senaryo olduğu aşikardır. Bu çerçevede, AK Parti'nin vefakar tabanını ülkenin her yanında omuz omuza iki seçim mücadelesi verdiği ve demokrasi tarihimizin en yüksek oyu ile birlikte büyük bir onur yaşadığı kendi genel başkanının ihraç edildiğini görme üzüntüsünden kurtarmak için yıllarca alın terimizi ve fikir emeğimizi verdiğimiz partimizden istifa ediyoruz." dedi.

Davutoğlu, "Yeni bir siyasi hareket inşa etmek için yola çıkma hem tarihi bir sorumluluk hem de millete karşı yükümlülüğümüzün gereğidir. Bu çerçevede, hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun, bu ülkenin geleceği için yüreği çarpan ve sorumluluk hisseden herkesi ve her kesimi ortak akıl çerçevesinde bir araya gelmeye ve birlikte çalışmaya davet ediyoruz." diye konuştu.

Öte yandan Ayhan Sefer Üstün, Selçuk Özdağ, Abdullah Başçı, Nedim Yamalı ve Selim Temurci ile 24. Dönem Milletvekili Feramuz Üstün de AK Parti'den istifa etti. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.