29 Mart 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara14°C
  • İzmir19°C
  • Antalya15°C

DEPREMZEDELERE EŞYA VE KİRA YARDIMI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Depremde ağır hasar alan konutlarda 90 bin liraya kadar eşya yardımı yapacağız. 30 bin liraya kadar da kira ve taşınma yardımı gerçekleştireceğiz." dedi.

Depremzedelere eşya ve kira yardımı

25 Kasım 2022 Cuma 08:55

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Düzce depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Soylu, deprem bölgesine ilk etapta 27 milyon liralık ödenek gönderildiğini duyurdu.

"Ağır hasarlı konutlarda eğer eşyasını almadan çıkıyorsa yani içeriye girilemeyecek durumdaysa 90 bin liraya kadar eşya yardımı yapacağız." diyen Soylu, "Aynı zamanda 30 bin liraya kadar da kira ve taşınma yardımı gerçekleştireceğiz. Eğer ağır hasarlı konutlarda kiracılar varsa burada da 15 bin liraya kadar taşınma yardımı gerçekleştireceğiz. Ağır hasarlı konutlardaysa ve konteynere geçiyorsa onlara da 15 bin lira bir yardımda bulunulacak. Eşya hasarları için tespit komisyonu oluşturduk." şeklinde konuştu.

Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Yine depremin kendine ait bir başka sonucu da çatı hasarları. Biz bu konuda çatı hasarlarını alıyoruz ve bununla ilgili de 5 bin liradan 15 bin liraya kadar çatı hasarlarını da karşılayacağız. Bunları da gerçekleştirmiş olacağız. Başka yerlerde de uyguladığımız burada da uygulamaya alacağımız az hasarlı yapılar var yani sıvası dökülmüş, tuğlası dökülmüş, kaplaması dökülmüş az hasarların tespiti ile birlikte 3-5-7 bin lira civarında bunlara yardımcı olacağız. Ekiplerimiz bu konuda çalışacaklar." (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.