29 Mart 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara13°C
  • İzmir17°C
  • Antalya15°C

DİYARBAKIR'DA PKK'YA AİT CEPHANELİK ELE GEÇİRİLDİ

Diyarbakır'da, yapılan istihbari çalışmalar sonucu, PKK'ya yönelik Bağlar, Çınar ve Kayapınar ilçelerinde 17 adrese operasyon düzenlendi.

Diyarbakır'da PKK'ya ait cephanelik ele geçirildi

09 Aralık 2019 Pazartesi 09:48

Diyarbakır'da, boş bir arazinin altında inşa edilen sığınakta 100 kilo plastik patlayıcı ile aralarında roketatar, roket, uzun namlulu tüfek, el bombası da bulunan yüklü miktarda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Özel harekât polislerinin de içinde bulunduğu operasyonda eğitimli köpeklerin yanı sıra havadan da drone kullanıldı.

Operasyonda, Çınar ilçesinin Çakırtutmaz Mahallesi'nde A.E'ye ait evin bulunduğu arazide inşa edilen sığınakta 98 kilo plastik patlayıcı ile aralarında roketatar, roket, uzun namlulu tüfek ve el bombası da bulunan yüklü miktarda silah, mühimmat ve malzeme ele geçirildi. Operasyon kapsamında 20 şüpheli gözaltına alındı.

Ele geçirilen malzemeler şu şekilde sıralandı: 100 kilogram plastik patlayıcı, 100 adet RPG-7 mühimmatı, 47 adet el yapımı roket mühimmatı, 92 adet sevk fişeği, 1 adet roketatar silahı, 6 adet M-16 silah, 1 adet BİXİ marka uzun namlulu silah, 3 adet kaleşnikof marka uzun namlulu silah, 1 adet hafif otomatik tüfek, 1 adet tabanca, 1 adet av tüfeği, 2 adet el bombası, 11 adet elektronik devre, 77 bin 940 TL nakit para, hücum yelekleri, yaşam malzemeleri. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.