18 Nisan 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara23°C
  • İzmir22°C
  • Antalya22°C

EKREM İMAMOĞLU MAZBATASINI ALDI

İBB Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gelerek mazbatasını İl Seçim Kurulu’ndan aldı.

Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı

27 Haziran 2019 Perşembe 18:57

İBB Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, İl Seçim Kurulu’ndan mazbatasını aldı.

Mazbata töreninde konuşan İmamoğlu, "Başkanlığımın şehrimize, milletimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. İstanbul Türkiye’mizin en büyük kenti ve lokomotifi. Avrupa’nın da en büyük kenti. Umarım, en hayırlı, en doğru, en güzel işleri yapacağımız bir 5 yılı hep birlikte yaşarız.” diye konuştu.


Seçimde görev alan il, ilçe seçim kurulu üyeleri ile sandık başkanları, üyeleri ve siyasi partilerin temsilcilerine teşekkür eden İmamoğlu, “Demokrasinin en ana teminatı olan sandıklardan çıkan neticeyi en sağlıklı şekilde tutanaklara dönüştürüp milletimizin iradesinin neticeye kavuşmasına büyük katkı sunan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Umuyorum, Türkiye’miz her zaman demokrasiyi en üst seviyede yaşayan, seçimleri her zaman en sağlıklı şekilde geçiren nice güzel seçimlere dair temennimi belirtmek istiyorum. Seçim gerçekten en büyük teminat günü. Mutluluğumu ifade etmek istiyorum. Çoğunluğunu kadın olan bir heyetin imzasıyla görevi alıyorum. Bu bize kamu yönetiminde yada yapacağımız görevlerde cinsiyet eşitliği adına, kadınların toplumdaki yeri adına değerli bir mesajdır. Bu mesajı İstanbul’un şehremini olarak taşımaktan onur duyacağımı, bu konuda gerekeni yapacağımı ilk mesajım olarak paylaşmak isterim” ifadelerini kullandı. 

Çağlayan’dan Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediye binasına geçen İmamoğlu, burada Belediye başkanlığı mührünü görevi vekaleten yürüten Vali Ali Yerlikaya’dan görevi devraldı. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.