29 Mart 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara13°C
  • İzmir17°C
  • Antalya15°C

ER-RIZK CAMİİ'NİN TAŞINMASI İŞLEMLERİ SÜRÜYOR

Batman’da tamamlanma aşamasına gelen Ilısu Barajı altında kalacak antik kent Hasankeyf ilçesinde tarihi eserlerin taşınması çalışmaları hızla devam ediyor.

Er-Rızk Camii'nin taşınması işlemleri sürüyor

26 Ekim 2019 Cumartesi 13:02

Batman'ın tarihi antik kenti Hasankeyf'te bulunan Er-Rızk Cami'nin taşınması işlemleri sürüyor.

Hasankeyf'teki Ilısu Barajı nedeniyle sular altında kalacak eserleri korumaya yönelik düzenlenen çalışmalar kapsamında, ilçede bulunan ve geçen hafta taşınması işlemlerine başlanılan son eser olan Er-Rızk Camii'nin kaldırma işlemlerinin ikinci aşamasına gelindi.

Konuyla ilgili açıklama yapan DSİ Ilısu Projesi 16. Bölge Müdürlüğü, 6 eserden sonra taşınacak son eser olan Er-Rızk Camii'nin ikinci kaldırma işlemlerine de başlanıldığını belirterek, kaldırma işleminin üç aşamada yapılacağını kaydetti.

Yaklaşık bin 700 ton ağırlığında olan eserle ilgili çalışmalarda sona gelindiği ifade edilen açıklamada, “Hasankeyf taşıma işleri kapmasında taşınacak son eser olan Er-Rızk Camii'nin kaldırma işlemlerinin 2’nci aşamasına başlanılmıştır. Er-Rızk Camii'nin ağırlığı yaklaşık bin 700 ton olup, kaldırma işlemi üç aşamada yapılacaktır. İlk aşamada 1,7 metre kaldırılmış olup, 2’nci aşama 1,7 metre ve 3’üncü aşamada da 1,2 metre kaldırılması planlanmaktadır. Planlanan çalışmalar çerçevesinde 2’nci aşamanın kaldırma işlemlerine başlanılmıştır. Kaldırma işlemlerinin bir hafta içinde tamamlanması hedeflenmektedir.” denildi. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.