29 Mart 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara15°C
  • İzmir17°C
  • Antalya20°C

FEVZİYE SIDDIKİ: "AFİYE'Yİ ORADAN ÇIKARABİLİRSEK BAŞKALARINA ÖRNEK OLABİLİRİZ"

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı, 2003 yılında ABD tarafından kaçırılıp hapsedilen bilim kadını Afiye Sıddıki'nin yeniden gündeme getirilmesi için çevrimiçi olarak uluslararası bir panel düzenledi.

Fevziye Sıddıki: "Afiye'yi oradan çıkarabilirsek başkalarına örnek olabiliriz"

28 Şubat 2021 Pazar 08:16

fevziye-siddiki-afiye-siddiki.jpg

Panelde konuşan Afiye Sıddıki’nin kız kardeşi Fevziye Sıddıki, Türkiye ve dünya Müslümanlarının büyük desteklerine ihtiyaç duyduklarını belirterek, "Küresel bir harekete dönüştüreceğiz bunu. İktidar sahibi olan insanların vicdanlarına dokunabilirsek birisinin vicdanında yankılanacaktır.  Şunu dile getirmek isterim. 2021 yılı 19 yıl olacak. Hiçbir irtibat yok. Bu mart ayında son beş yıl içinde hiç kimse sesini bile duymadı. Hiçbir biçimde iletişim kurulamadı. Coronavirus nedeniyle aldığımız duyumlara göre cezaevi şartları onun için daha da ağırlaşmış.  Sizin yardımınıza ihtiyacımız var. Yetkili kişilere ulaşmamız gerekiyor. Sesimizin ulaştığı herkesin yardımıyla Afiye'yi oradan çıkarabilirsek başkalarına örnek olabiliriz. Sonrası çorap söküğü gibi gelecek." dedi.

Fevziye Sıddıki "Bir ay sonra, Afiye'nin ailesinden uzak, ağır bir tecrit altında hiçbir şekilde kimseyle temas kurmadan hapiste tutulduğu 18 yıl dolmuş olacak. Özelikle son beş yılda Afiye'nin hiçbir aile ferdi bir kez olsun sesini duyamadı. Telefon görüşmesi yok. Herhangi bir iletişim yok. Afiye ile aynı cezaevinde kalan ve daha sonra serbest bırakılan ya da aileleri ile bir şekilde haberleşen tutkulular, Coronavirus salgınıyla birlikte cezaevi koşullarının çok daha kötü bir hale geldiğini anlattılar. Afiye'nin tutulduğu FMC Carswell Cezaevinde 72 mahkûm aynı tuvaleti kullanıyor. Günün 23 saati bir hücrede kilit altında tutulan Afiye, sadece 1 saat hücreden çıkarılıyor. Bütün ihtiyaçlarını bu bir saat içinde karşılamak zorunda. Bildiğiniz gibi cezaevinin bulunduğu Texas eyaletinde bu kış çok şiddetli soğuklar yaşandı. Çok sayıda insan soğuklardan dolayı hayatını kaybetti. Çok iyi bir ısınma sistemine sahip evlerde bile soğuktan su borularının patladığı bir yerde cezaevindeki durumu siz düşünün. Aileleri ile iletişime geçebilen bazı mahkumların anlattığına göre hücrelere adete mahkumların ölümü bekledikleri birer buzdan mezara dönüşmüş durumda." ifadelerine yer verdi.

Fevziye Sıddıki son olarak "Bu etkinliğe katılan bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum. Başta HÜDA PAR olmak üzere bu panelin hazırlanmasında emeği geçenlere son derece minnettarım. İnşaAllah Türkiyeli kardeşlerim bize katılarak Afiye için sesimizi yükseltmemize ve böylelikle bu kampanyanın ülke yönetimlerinde bulunan ve bir şeyler yapamaya muktedir insanlarda bu konuda bir duyarlılık oluşturacak global bir harekete dönüşmesine katkıda bulunurlar. Umarım sesimizi Afiye'nin durumu konusunda harekete geçebilecek konumda bulunun insanlara duyururuz." vurgusunu yaptı. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.