19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara17°C
  • İzmir18°C
  • Antalya19°C

FRANSA'DA SULAR DURULMUYOR: ŞİMDİ DE "DARMANİN YASASI" PROTESTO EDİLDİ

Fransa'nın başkenti Paris'te Republique Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, hükümetin hazırladığı ve kamuoyunda "Darmanin Yasası" olarak adlandırılan göç yasa tasarısını protesto etti.

Fransa'da sular durulmuyor: Şimdi de "Darmanin Yasası" protesto edildi

25 Mart 2023 Cumartesi 23:22

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un emeklilik reformu tüm ülkeyi ayağa kaldırdı.

Emeklilik yaşını 2 yıl uzatan reforma yönelik başlayan protestolar tüm Fransa'ya yayılırken, bir yandan da göç yasası protesto edildi.

Başkent Paris'in Republique Meydanı'nda Uluslararası İnsan Hakları Derneği'nin himayesinde toplanan onlarca dernek ve sivil toplum örgütü temsilcileri, hükümetin hazırladığı göç yasa tasarısını protesto etti.

Fransız kamuoyunda "Darmanin Yasası" olarak adlandırılan ve mart ayının sonlarında senatoya ve ardından Ulusal Meclis'e sunulması beklenilen yasaya karşı Fransa'nın 23 kentinde de protesto ve yürüyüş düzenlendi.

Göstericiler, düzensiz göçmenlerle daha fazla dayanışma çağrısında bulunarak, Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin’e tepki gösterdi.

Darmanin tarafından hazırlanıp Meclis'e sunulan yasanın kabul edilmesi durumunda, ülkedeki yabancılar söz hakkı tanımaksızın sınır dışı edilecek. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.