19 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara22°C
  • İzmir23°C
  • Antalya21°C

GARA’DA TESLİM OLAN 2 PKK'LININ İFADELERİ YAYIMLANDI

​Milli Savunma Bakanlığı, Gara'da teslim olan Ömer Acer ve Doğan Geçgel'in ifadelerini yayımladı. PKK mensupları, ifadelerinde olası bir operasyonda esirlerin katledilmesi için talimat aldıklarını söylüyor.

Gara’da teslim olan 2 PKK'lının ifadeleri yayımlandı

23 Şubat 2021 Salı 21:20

MSB'nin sosyal medya hesabı Twitter'dan yapılan paylaşımda şu ifadede yer verildi:

"Gara’da vatandaşlarımızın şehit edildiği mağaradan kaçarken sağ yakalanan PKK’lı teröristler Şervan Korkmaz kod adlı Osman Acer ile Merkaz Botan kod adlı Doğan Geçgel, ifadelerinde kendilerine vatandaşlarımızın katledilmesi için talimat verildiğini itiraf ediyor."

Pençe Kartal-2 Harekatında teslim olanlardan Şervan Korkmaz kod adlı Osman Acer ifadelerinde şunları söyledi:

"2020 yılında Gara'ya cezaevine düzenlemem yapıldı. Eğer operasyon başlarsa bir şey olursa destek kuvvet gelmezse rehineleri infaz edin, öldürün. Alınan rehine Türk rehineleri polis, subay, askerleri öldürme talimatı vermişti. 10 Şubat 2021'de Roj Başa doğru operasyon başladı. Sonra dönüp yanına birkaç kişiyi aldı, tutuklu olan esirlerin yanına gitti, hepsini imha etti. Çatışma devam etti, birkaç gün böyle sürdü ve sonra Botan yani Doğan Geçgel teslim oldu. Ondan sonra ben teslim oldum." 

Merkaz Botan kod adlı Doğan Geçgel de ifadelerinde şunları söyledi:

"Gare'de Siyane bölgesinde şehit Brüsk mağarasında tutukluların yanındaydım. 8 kişiydik. Tünel uzun ve zikzaklı olduğu için görünmüyordu. Diğer kapı, dışarısı görünmüyordu. Orada saat7'ye kadar bekledik ve kamelyaya geçtik. Yerde esirlerin ölü bir vaziyette kafalarından sıkılmış halde gördük. Bende dayanamadım, dışardan askerlerin 'teslim ol' çağrılarını duyuyordum. Teslim olmak için dışarı çıktım ve teslim oldum. Askerler beni yanlarına aldılar. Gara saha komutanlığı Cuma Biliki olan şahıs arkadaş Sorej kod isimli sorumluya demişti ki; 'Buraya operasyon olursa bir şey olursa esirlerin hiç birini sağ bırakmayın' diye talimat verdiğini duymuştum. Yani onları öldürün diye duymuştum. Sorej söylemişti. Bunu kendi kulaklarımla duydum. Sonra askerlere teslim oldum." (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.