28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C
  • İzmir25°C
  • Antalya20°C

GÖKTAŞ HOCA: EVLİLİĞİ KOLAYLAŞTIRALIM, BUNDAN DAHA BÜYÜK CİHAD YOKTUR

Peygamber Sevdalıları Vakfı Onursal Başkanı Mehmet Göktaş, "Kur'an'ın Gölgesinde Aile Olmak" temalı programda yaptığı konuşmasında evliliğin önündeki engellerin kaldırılması ve evliliğin kolaylaştırılması çağrısında bulundu.

Göktaş Hoca: Evliliği kolaylaştıralım, bundan daha büyük cihad yoktur

27 Haziran 2022 Pazartesi 11:05

 

Peygamber Sevdalıları İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde "Kur'an'ın Gölgesinde Aile Olmak" konunu bir konferans düzenledi. Düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak Peygamber Sevdalıları Onursal Başkanı Mehmet Göktaş Hoca katıldı.

Halkın yoğun katılım gösterdiği program, Yasin Turna'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

"Siyer; beşeriyeti vahye uydurma projesidir"

Programın selamlama konuşmasını, Peygamber Sevdalıları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Kızrak yaptı.

Kızrak, içinde bulunulan durumun sebebinin ilahi projeye Müslümanların kendilerini yeteri kadar uyduramadığından kaynaklandığını söyledi.

Kızrak, "Peygamber Efendimiz'in hayatı olan siyer, sadece bir biyografi veya bir dönem yaşanmış ve bitmiş tarihi bir hikâyeden ibaret değildir. Bilakis siyer; beşeriyeti, insanlığı vahye uydurma projesidir. Mimarı Allah olan bu projenin mühendisi ve muallimi Efendimiz Hazreti Muhammed'dir. Bu proje ilk olarak yedinci asırda Mekke ve Medine'de uygulanmış, mükemmel sonuç vermiş, bireysel ve toplumsal anlamda saadet asrı denilen ve günümüze kadar da bir benzeri görülmeyen eşsiz bir sistem ve toplum oluşmuştur. Biz şunu iddia ediyoruz ki; yemeden içmeye, giyimden kuşama, konuşmadan susmaya, ticaretten hukuka, bireysel ilişkilerden toplumsal ilişkilere, siyasetten devlete, nikahtan düğüne, aileden eğitime her konuda bu ilahi projeye uyduğumuz oranda hem dünyada hem de ukbada saadet, huzur, başarı ve kurtuluşu elde edebiliriz. Bugün kaybettiğimiz ne kadar değer varsa, bireysel ve toplumsal anlamda huzurdan, güvenden, emniyetten, adaletten, saygı, sevgi ve hürmetten fersah fersah uzaklaşmışsak bunun sebebi bu ilahi projeye yeteri kadar uyumlu olmayışımızdandır." dedi.

Göktaş Hoca: Evliliği kolaylaştıralım, bundan daha büyük cihad yoktur

Mehmet Göktaş Hoca

"Bekar kalmak, evliliği reddetmek, evlilik dışı hayat yaşamak yeryüzünün nizamını bozmaktır"

Selamlama konuşmasının ardından Peygamber Sevdalıları Vakfı Onursal Başkanı Mehmet Göktaş Hoca, evliliğin önemi hakkında bir konuşma gerçekleştirdi.

Göktaş Hoca, "Evlilik fıtridir, sadece Hazreti Muhammed'in sünneti değildir. Baştan beri Rabbimiz bizi yaratırken, bunlar evlenecekler diyerek yaratmıştır. Bizim evleneceğimizi bildiği, istediği, dilediği için bizi yarım yaratmıştır. Kadını da erkeği de yarım yaratmıştır, birbirlerini tamamlayacaklar diyerek. Bekar kalmak, evliliği reddetmek, evlilik dışı hayat yaşamak yeryüzünün nizamını bozmaktır. Allah her şeyi nizam ve mizan üzerine yaratmıştır. Buna dikkat edelim. Eğer yuvamız, eşimiz, yavrularımız varsa vallahi günümüzde en büyük silah ve kale budur. Bundan daha büyük bir kale düşünülemez. Abarttıklarına bakmayın Avrupa yanıyor, cayır cayır yanıyor. Bunu defalarca takip ettim. Hem bugünkü hem daha önceki papa Avrupa'yı geziyorlar, başşehirlerde dua yapıyorlar, toplantı ve mitingler yapıyorlar. Papaların konuşmalarının bir kısmını takip ediyorum Avrupalılara; 'Ne olur evlenin, yuva kurun, çoluk çocuk sahibi olun, bittik tükendik' diye yalvarıyorlar. Bitiyorlar, tükeniyorlar. Bize de bazı şeyler bulaşabilir o ayrı bir olay ama burada Müslüman'ın en büyük gücü yuvasıdır, eşidir, çocuklarıdır ve o gözlerinin içi gülen mutluluğudur. Biz bununla yürüyeceğiz. Küfrün üzerine böyle bir güçle yürüyeceğiz, bunu unutmayalım. Bize başka bir şekilde anlatılıyor; aman ha ailemizi koruyalım. Tamam kötülüklerden ailemizi koruyalım ama küfrü gözümüzde büyütmeyelim. Ahlaksız dernekleri, örgütleri çok abartarak yola çıkarsak biz kaybederiz." dedi.   

"Allah için nikahı ve yuva kurmayı kolaylaştırın"

Israrla evliliğin üzerinde durduğunun altını çizen Göktaş Hoca, "Bizler tevhidi düşünceye sahip Müslümanlarız. Bizler Lailaheillallah derken Allahtan başka kanun, hüküm koyacak ilah yok; bir tek Allah var diyoruz değil mi? Ondan sonra bir bakıyoruz ki evliliğin önünde bir sürü engeller var, kim koymuş? Allah mı önce askerliğini yap sonra evlen diye engel bırakmış? Allah mı demiş önce işini kur ve sermayeyi bul, iki tane ev al sonra evlen diye? Allah mı demiş önce okulu, fakülteyi, mastırı bitir sonra evlen diye? Yok, kim demiş? Çevre, tağut, şu veya bu demiş. Biz Allah'tan başka bütün ilahları reddediyoruz diyorduk ya aha bir sürü ilah ve kanun önünde yığılmış. Bir de yanlış anlamayın, hanımlarımız yanlış yapıyor. Annelerimiz öyle yapıyor ki; o kadar çok telefon geliyor ki 'Hocam evleneceğim ama kızın annesi ev istiyor, buzdolabı istiyor, şu kadar takı istiyor' diyorlar. Zavallı kızının yaşı geçip gidecek vermiyor. Bunlar bizim koyduğumuz kurallar değildir. Allah-u Teala'nın koyduğu kurallar değildir. Allah için nikahı kolaylaştırın; bu beleşe getirmek değil, küçümsemek değildir. Allah için yuva kurmayı kolaylaştıralım." şeklinde konuştu.

Göktaş Hoca: Evliliği kolaylaştıralım, bundan daha büyük cihad yoktur

"Devlet evliliğe giden yolu kolaylaştırmalıdır"

Devletten evliliklerin kolaylaştırmasının talep edilmesi gerektiğini belirten Göktaş Hoca, "Eğer iki genç evlenecekse devlet hemen oraya gelmelidir, orada hazır bulunmalıdır. Devlet evliliğe giden yolu kolaylaştırmalıdır. Yerine göre üniversitelerde sadece bekar öğrenciler düşünülerek yurt yapılmamalıdır. Evli öğrenciler de düşünülerek üniversitelerin yakınlarına bir karı kocanın beraber kalabileceği güzel evler yapılmalıdır. Yani evlilik kolaylaştırılmalıdır. Evlenenlere ciddi yardımlar yapılmalıdır. Bu ümmet gücünün önemli bir bölümünü Müslümanca olacak yuvalardan alacaktır." diye belirtti.

"Evlilikleri çoğaltalım, bundan daha büyük bir cihad yoktur"

Evliliğin geciktirilmemesi gerektiğine dikkati çeken Göktaş Hoca, "Evlilik hiçbir şeye engel değildir ne ilme engeldir ne akademisyen olmaya engeldir. Evlilik hiçbir şeye engel değildir. Evlilikleri çoğaltalım, bundan daha büyük bir cihad ve hücum yoktur. Savunma iyi bir şey değildir. Hep savunmaya geçerseniz bu çok kötüye gider. Çıkacaksınız dışarıya hücuma geçeceksiniz. Askeriyede bir kanun vardır, en iyi savuma hücumdur. Bizler Allah'ın izniyle bu şekilde yuvalarımızla, evlerimizle; korkmayın başka şeylerde geri kalmış olabiliriz ama ellerinden tuttuğumuz yavrularımız varsa, dışarı çıkıyorsak ve eğer yüzümüzde secdenin alametleri varsa hiçbir şeyden korkmayın. Başkaları bizden korksun." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.