28 Mart 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara20°C
  • İzmir23°C
  • Antalya22°C

HAFIZ ADAYLARININ SINAV HEYECANI

Gaziantep’te Kur’an kursları ve dışarıdan kendi imkanları ile hafızlıklarını tamamlayan öğrenci ve vatandaşlar için hafızlık tespit sınavı yapıldı.

Hafız adaylarının sınav heyecanı

11 Eylül 2020 Cuma 10:10

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından üçüncüsü düzenlenen sınava katılan hafız adayları, hafız olabilmek için ter döktü.

Gaziantep Hacı Ahmet Ziylan Eğitim Merkezi Müdürlüğünde sıkı Coronavirus (Covid-19) tedbirleri alınarak düzenlenen sınavda, sınav öncesinde adaylara dezenfektan ile birlikte yeni maske verilirken, adaylar girişte ateş ölçümü yapıldıktan sonra sınav merkezine alındı.

Merkezde ilk defa düzenlenen sınava hafızlık eğitimini tamamlayan 100’ü kız öğrenci olmak üzere 260 aday katıldı. Adana, Hatay, Kilis, Adıyaman ve Mersin gibi bölge illerinden de hafız adaylarının katıldığı sınavda adayların heyecanlı oldukları görüldü.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme Kurulu eski üyesi Ramazan Aran ve Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar’ın görev aldığı, Kur’an kursu öğreticilerinin de refakat ettiği sınavda başarılı olan adaylara “Hafızlık Belgesi” verileceği belirtildi.

Sınav ile ilgili bilgi veren Gaziantep Hacı Ahmet Ziylan Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Şahin, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce üçüncüsü düzenlenen sınavın tüm güzelliğiyle devam ettiğini söyledi.

Türkiye genelinde düzenlenen sınavın Gaziantep ile birlikte toplam 15 merkezde gerçekleştirildiğini belirten Şahin, 7 Eylül'de başlayan sınavın 15 Eylül'de sona ereceğini belirtti.

Sınava 100’ü kız öğrenci olmak üzere 260 adayın katıldığı bilgisin veren Şahin, kentte bu sene hizmet vermeye başlayan merkezlerinde ilk defa böyle bir hizmete ev sahipliği yapmanın büyük bir heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Hafızlık tespit sınavının Gaziantep’te ve merkezlerinde yapılmasının bölgedeki büyük bir eksikliği de giderdiğine dikkat çeken Şahin, sınava Gaziantep’in yanı sıra bölge illerinden de adayların katıldığını ifade etti.

Sınavda başarılı olan adaylara Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından “hafızlık belgesi” verileceğini belirten Şahin, sınava giren adaylara başarılar diledi. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.