20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara22°C
  • İzmir15°C
  • Antalya20°C

HASANKEYF’TE RÜZGARIN ETKİSİYLE 3 YÜZER LİMAN KOPTU

Yukarı Hasankeyf bölgesinde tarihi yerlerin ziyaret edilmesi amacıyla baraj gölünün her kotunda tekneler ile ulaşımı sağlayacak 3 yüzer limanın koptuğu bildirildi.

Hasankeyf’te rüzgarın etkisiyle 3 yüzer liman koptu

01 Temmuz 2020 Çarşamba 17:34

Batman’ın Hasankeyf ilçe merkezinde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından baraj gölü üzerinde milyonlarca lira harcanarak yapılan ve şiddetli rüzgarın etkisiyle kopan üç yüzer limanın gölün açıklarına doğru savrulduğu belirtildi.

Kopan limanlara ilişkin yetkililerden henüz bir açıklama yapılmazken, öte yandan kopan limanlarla ilgili bir müdahalenin de yapıldığı öğrenildi.

Hasankeyf Kültür Derneği Başkanı Ahmet Akdeniz, kopan üç limanın da gölün açıklarına doğru savrulduğunu söyledi. Limanların şiddetli rüzgarın etkisiyle koptuğunu, şu ana kadar kimsenin herhangi bir müdahalede bulunmadığını ifade etti.

Limanların tanesinin 15 milyon liraya mal olduğunu vurgulayan Akdeniz, en basit bir rüzgarda dahi limanların kopmasının kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Hasankeyf’te 20 Haziran tarihinde rüzgarın etkisiyle limanlardan biri kopmuş, kopan liman ilçe sakinleri tarafından Hasankeyf 2 Köprüsü’nün ayaklarına bağlanmıştı.(İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.