20 Nisan 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara11°C
  • İzmir14°C
  • Antalya17°C

HDP DİYARBAKIR İL BİNASI ÖNÜNDEKİ EVLAT NÖBETİNE 4 AİLE DAHA KATILDI

Hakkâri, Erzurum ve Diyarbakır’dan 4 ailenin daha evlat nöbetine katılmasıyla, 3 Eylül 2019 tarihinde başlayan evlat nöbetindeki ailelerin sayısı 172’nci günde 89’a yükseldi.

HDP Diyarbakır İl Binası önündeki evlat nöbetine 4 aile daha katıldı

21 Şubat 2020 Cuma 15:20

Çocukları PKK tarafından kaçırılan ailelerin evlat nöbetine katılımları sürerken, acılı ailelerin umutlu bekleyişleri de devam ediyor.

Hakkâri, Erzurum ve Diyarbakır’dan 4 aile daha evlat nöbetine katıldı. 3 Eylül 2019 tarihinde başlayan evlat nöbetindeki ailelerin sayısı 172’nci günde 89’a yükseldi.

Çocukları PKK tarafından kaçırılan aileler, çocuklarına seslenerek geri dönmelerini istedi.

Oğlunun İstanbul’da çalışırken kaçırılıp dağa götürdüğünü belirten anne Sakine Tunar, "Oğlum Celal Tunar 4 yıl önce kaçırıldı. Oğlum kaçırılırken henüz 17 yaşındaydı. Oğlum İstanbul’da abisi ile birlikte çalışıyordu. Abisi bayramda izin kullanıp yanımıza geldi. Oğlum İstanbul’da çalışırken onu kandırıp dağa kaçırdılar. Ondan sonra oğlumdan bir iz alamdık. Oğluma sesleniyorum. Oğlum kaç gel buraya. Gittiğin yol bizim yolumuz değil. Geri gel, hiçbir şeyden korkma." dedi.

Kardeşinin 16 yaşında dağa kaçırıldığını belirten Mehmet Nur Alkan, "Kardeşim Mehmet Emin Alkan için Çınar’dan katılıyorum. Kardeşim 2015 yılında henüz 16 yaşında iken kaçırılarak dağa götürüldü. Kardeşimi geri istiyorum. Kardeşim, beni görüyorsan veya duyuyorsan kaç gel, teslim ol. Kardeşimi ailece çok özlemişiz. Annem ve babamın bize tek emanetiydi." ifadelerini kullandı.

Ablasının 13 yaşındayken kaçırılıp dağa götürdüğünü belirten Medeni Kaya, "Ablam Rahime Kaya için Hakkâri Şemdinli’den buraya geldim. Ablam 1994 yılında henüz 13 yaşındayken kandırılarak kaçırıldı. Ablam çobanlık yapıyordu. Hayvanları otlatırken onu kandırıp dağa kaçırdılar. Kaçırıldığı günden bugüne ablamdan henüz bir haber alamadık. Birkaç ailenin evladına kavuştuğunu televizyondan izledikten sonra buraya gelip katılma kararı aldık. Ailelerin evlatlarına kavuştuğunu izlerken biz de ablamıza kavuşmak için geldik. Onu çok özlüyoruz. Geri gelmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Amcası için oturma eylemine katıldığını söyleyen Reşat Kaya ise amcasının 17 yaşındayken PKK tarafından kandırılarak kaçırıldığını belirtti.  

Kaya, "Hakkâri Şemdinli’den amcam Menav Kaya için geldim. Amcam 17 yaşındayken kaçırıp dağa götürüldü. Kaçırıldığı günden bugüne amcamdan bir haber alamadık. Amcam çobanlık yapıyordu. Çobanlık yaptığı bir gün sabah evden çıktıktan sonra bir daha gelmedi. Amcamın yaşayıp yaşamadığını bilmiyoruz. Ninem amcamın yüzünü görmek istiyor, ninem yatalak oldu. Ninem her gün amcamı düşünüyor ve onun için ağlıyor. Herkes amcamı özlemiş. Sesimizi duyuyorsa bize geri gelsin." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.